NA24.no

Tank på vent

Stortankrederne i Midtøsten går nå inn i en venteperiode uten spesielle utsikter til rykk i ratene.

Bakgrunnen er at størsteparten av lastene for juli nå er dekket opp for supertankerne i Persiabukten, mens lastene for august ikke er ventet å dukke opp i markedet på en ukes tid.

NA24 - din næringslivsavis

Skipsmeglerhuset Fearnleys forventer at den neste uken vil vise en stabil sidelengs trend for stortankratene ut av Midtøsten, etter at markedet falt tilbake den siste uken. Det sluttes nå på worldscale 100 fra Midtøsten til Japan, ned nye 10 poeng den siste uken.

Vestover fra Persiabukten falt raten fra ws 90 til ws 82,5 den siste uken. Antallet ledige VLCC’er ventet til Midtøsten de neste 30 dagene økte fra 51 til 57 den siste uken.

Moderat tilbake
Ratene for både VLCC’er og suezmax-tanekre fra Vest-Afrika til USA falt svakt tilbake den siste uken blant annet på grunn av langhelgen i forbindelse med 4.juli-feiringen.

Press på suezmax-ratene
VLCC-raten fra Vest-Afrika til US Gulf falt fra ws 125 til ws 117,5, mens suezmax-raten fra Vest-Afrika til Østkysten av USA falt 10 poeng til ws 150. I det indre Middelhav er det også press på suezmax-ratene, som er ned 20 poeng til ws 155.

Ratene i det Indre Middelhav er ifølge Fearnleys fortsatt under press.

Tank fakta om tankere VLCC, ULCC, VLOO, Suezmax
Tank fakta om tankere VLCC, ULCC, VLOO, Suezmax

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere