NA24.no

Valuta USD 7,77 EUR 9,60 GBP 11,12 SEK 92,37
Oslo Børs 0,19%

Tanker-Hansson fyller krigskassen

Sist oppdatert:
Nordic American Tanker Shipping vil utnytte finanskrisen og henter penger til oppkjøp.

Tankrederiet Nordic American Tanker Shipping med nordmannen Herbjørn Hansson i direktørstolen ser muligheter i et fallende annenhåndsmarked. De annonsert nylig kjøpet av sitt 15. suezmax-tankskip og nå vil Hansson fylle kasse for videre ekspansjon.

NA24 - din næringslivsavis

Selskapet annonsert onsdag kveld at de går ut med en emisjon på 3 millioner aksjer, som tilsvarer 9 prosent av eksisterende aksjekapital.

Med gårsdagens kurs i etterbørs markedet lagt til grunn kan rederiet håpe å få inn omkring 100 millioner dollar.

Rederiet la for noen dager siden 56,7 millioner dollar på bordet for en 1999-bygd suezmax. Rederiet hadde fra før 12 suezmax-tankskip og to nybyggkontrakter. Suezmax’er har en typisk fraktekapasitet på 1 million fat råolje.

Hansson sier i en kommentar til emisjonen at markedet tilbyr attraktive muligheter for flåteekspansjon. Prisene på skip har falt markert i forbindelse med den pågående finanskrisen, selv om ratene i tankmarkedet fortsatt holder seg på attraktive nivåer.

Nordic American er gjeldfritt og har tilgjengelige kredittlinjer på 500 millioner dollar.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere