NA24.no

Tanker-Hansson toppet konsensus

Nordic American Tanker-sjef Herbjørn Hansson har levert et større ioverskudd enn ventet i andre kvartal.

Den Sandefjords baserte shippingmannen Herbjørn Hansson kan igjen glede aksjonærene i tankrederiet Nordic American Tanker Shipping (NAT) med sterke resultater.

NA24 - din næringslivsavis

Rederiet som er spesialisert på suezmax-tankskip har de siste to årene gjennomført en rask ekspansjon med Hansson i førersetet med et sterkt tankmarked i ryggen. For andre kvartal kan NAT og Hansson vise til et overskudd på 14,2 millioner dollar, eller 68 cent per aksje.

Kvartalsutbytte
Markedet hadde ifølge estimater innhentet av Thomson First Call ventet et resultat på 62 cent i snitt. Styret i NAT vil basert på tallene dele ut et kvartalsutbytte på 1,07 dollar per aksje. I første kvartal endte nettoresultatet på 19,1 millioner dollar etter meget sterke rater i vinterhalvåret.

Kontantstrømmen fra driften endte på 23,5 millioner dollar i andre kvartal, ned fra 29,5 i rekordsterke første kvartal, men opp fra 11,2 millioner i andre kvartal i fjor.

Moderne skip
NAT hadde i andre kvartal en flåte på ni suezmaxtankskip, og kjøpte nylig sitt tiende skip, med levering senere i år. Skipene er moderne skip på mellom 149.000 og 160.000 dødvekttonn i all hovedsak bygget i andre halvdel av 1990-tallet.

NAT-styret med Hansson i spissen forventer at suezmax-ratene fortsatt vil være preget av stor volatilitet på kort sikt, men ser på de underliggende forholdene som positive. Det noteres at det selges futureskontrakter for tredje kvartal på ratenivåer tilsvarende 43.000 dollar per dag, mens nivået for fjerde kvartalskontrakt ligger på 58.000 dollar per dag på timecharterbasis.

NAT er i dag kun notert i New York etter å ha strøket seg fra Oslo Børs for en stund tilbake.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere