NA24.no

Tankratene flater ut

Etter et par svake uker, mener P.F. Bassøe at stortankratene har nådd bunnen.

Det går frem av skipsmeglerhuset P.F. Bassøes ukentlige markedsrapport fra tankskipsmarkedet.

NA24 - din næringslivsavis

Forrige uke startet med lav aktivitet, men det tok seg opp frem mot helgen. Befrakterne var stort sett i førersetet i begynnelsen av uken, men med de første aprillastene i markedet og bekreftelser av en rekke slutninger utenfor markedet, ser situasjonen bedre ut for rederne.

Antallet ledige skip for de neste 30 dagene har kommet ned på et bedre nivå, og Bassøe mener at stortankratene kan ha nådd bunnen i denne omgang. Aktørene venter nå på at Saudi-Arabias lasteprogram for den kommende måneden skal bekreftes med tilhørende økt aktivitet.

Det ble imidlertid ratefall sist uke, og for mdoerne VLCC’er fra Midtøsten til Korea så falt raten fra worldscale 135 til ws 92,5. Dermed lå timecharterraten nede på 53.584 dollar per dag ved inngangen til helgen. Vestover fra Midtøsten falt raten med 15 poeng til ws 80, eller 57.900 dollar per dag.

I Atlanterhavet har det vært liten aktivitet for VLCC’ene og ratene fra Vest-Afrika til Mexicogolfen falt 10 poeng til ws 110, eller 73.800 dollar per dag.

Suezmax-markedet har derimot vært mer aktivt med nær flate rater i Atlanterhavet og oppgang i det indre Middelhav. Suezmax-raten fra Vest-Afrika ligger på ws 142,5, eller 48.300 dollar per dag.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere