*Nettavisen* Økonomi.

Tankratene i fallende trend

Minimal aktivitet den siste uken og få forespørsler gjør at stortankratene går mot videre fall.

Dette går frem av den ukentlige markedsrapporten fra skipsmeglerhuset Fearnleys.

NA24 - din næringslivsavis

- Septemberlastene er nå mer eller mindre dekket, og så lang er kun et begrenset antall oktoberlaster kommet, ratene fortsetter å falle, oppsummerer Fearnleys tilstanden i markedet for supertankerne som frakter råolje fra Midtøsten og Vest-Afrika.

De forventer at den pågående trenden vil holde seg så lenge befrakterne fortsatt kan tillate seg å bevege seg sakt i markedet, et marked preget av et stort antall ledige skip. Med kun 13 VLCC-slutninger fra Midtøsten den siste uken, har antallet ledige VLCC’er for de kommende 30 dagene steget til 87. Da er ikke supertankerne til Frontline og Tankers International med i tallene.

VLCC-raten fra Midtøsten til Japan falt 25 poeng til ws 95 den siste uken. Markedet holdt seg noe bedre i Atlanterhavsbassenget og VLCC-raten fra Vest-Afrika til Mexicgolfen falt med kun 5 poeng til ws 110.

I Suezmax-markedet har også trenden vært mer positiv som følge av et balansert marked og økt aktivitet i det Indre Middelhav. På strekningen Vest-Afrika til østkysten av USA holdt ratene seg omkring ws 150, mens raten i det Indre Middelhav steg fra ws 135 til 152,5 for suezmax’ene.

Klikk på bildet for å forstørre.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.