Gå til sidens hovedinnhold

Tankratene raser videre

Supertankerne opplever nå markert fall i ratene fra den Arabiske golf.

I natt fortsatt det markerte fallet i stortankratene i Midtøsten. Den siste rapproterte slutningen er en enkelt skrogs VLCC som får worldscale 77,5 på en reise fra Golfen til Kina. Skipet laster 16. oktober.

NA24 - din næringslivsavis

Følger eldre skip
De siste rapporterte slutningene, for skip med doble skrog, gjort tirsdag ettermiddag ligger på ws 102,5, men befraktningsmeglere forventer at disse følger utviklingen til de eldre skipene. Ytterligere en eldre enhet med enkle skrog ble gjort i går kveld, på ws 80 fra Golfen til Filippinene.

På timecharterbasis tilsvarer ws 77,5 omkring 42.000 dollar pr. dag, for en reise på standardstrekningen Persiabukta til Japan. Ratene har dermed falt omkring 30.000 dollar pr. dag i løpet av den siste uken.

Synker mot 60
- Holder ikke dette nivået nå, så er vi på full fart mot worldscale 60-nivået, sier en befraktningsmegler til NA24 iMarkedet.

Det kan gi dagrater ned mot 30.000 dollar pr. dag. VLCC-ratene er nå på de svakeste nivåene siden i våres.

Suezmax-markedet meldes derimot å foreløpig holde seg sterkt i Atlanterhavet, med rater på worldscale 185-nivå fra Vest-Afrika til USA. Det gir dagrater på omkring 59.000 dollar pr. dag.

Reklame

Husker du disse to idiotene?