Tankratene slapper av

Tankrederne klarer tross stor aktivitet ikke å heve ratene for supertankerne.

09.11.06 09:24

Den siste uken har i likhet med uken før vært preget av god aktivitet, men ikke stor nok til å fjerne det store antallet supertankere, VLCC'er, som er ventet til Midtøsten i løept av de neste 30 dagene.

NA24 - din næringslivsavis

Skipsmeglerhuset Fearnleys mener imidlertid at det nå er tegn som tyder på at rederne har grunnlag for å være noe mer optimistiske. De peker på at tilgangen på laster nå begynner å komme mer på linje med tilførselen av ledige VLCC'er, samt at det noteres en økt interesse for skip med doble skrog for lasting lenger ut i tid.

- Uansett er tonnasjetilgangen fortsatt god og drastiske forbedringer bør ikke forventes, skriver Fearnleys.

Ratene for VLCC'er fra Midtøsten til Vesten forble uendret på worldscale 67,5 den siste uken, mens slutninger til Fjerne Østen viste en rateoppgang på 5 poeng til ws 77,5.

I Atlanterhavet sliter rederne med mangel på forespørsler og ratene har den siste uken falt 10 poeng til ws 95, og Fearnleys tror trenden vil fortsette.

Markedet for suezmax'er sltier med det samme problemet vest for Suez, og raten på strekning Vest-Afrika til østkysten av USA falt 20 poeng til ws 105. Det meldes om samme trend både i Nordsjøen og i det Indre Middelhav.

Klikk på bildet for å forstørre.

Foto: (NA24)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.