NA24.no

Tankskip Front Stratus Frontline skip
Tankskip Front Stratus Frontline skip

Tankratene snur opp

Sist oppdatert:
...men det ventes ny krig mellom redere og befraktere denne uken.

Fortsatt høy aktivitet i stortankmarkedet i Midtøsten begynner nå å gi resultater for tankrederne. Etter en tung sommer og en svak høst så langt, har ratene for supertankerne nå begynt å bevege seg oppover slik de sesongmessig vanligvis gjør i forbindelse med at det gires opp til vintersesongens økte forbruk.

Ifølge skipsmeglerhuset P.F. Bassøe har de siste ukenes store slutningsaktivitet nå resultert i at antallet ledige skip i Den arabiske golf nå har kommet ned på et nivå som sammen med et stort antall tidlige lasteforespørsler har gitt oppgang.

Raten ffor VLCC’er fra Midtøsten til Fjerne Østen er opp 5 poeng til worldscale 47,5, som gir en timecharterrate på 28.900 dollar per dag. Ratene vestover fra Midtøsten er opp tilsvarende til ws 30, som gir 9.500 dollar per dag.

Bedringen i det viktige Midtøsten-markedet har også bidratt til et løft for VLCC’ene ut av Vest-Afrika, hvor raten på strekningen til Mexicgolfen er opp 5 poeng til ws 50, eller 27.600 dollar per dag.

Rederne jobber nå for videre oppgang ifølge Bassøe, mens befrakterne har tatt et skritt tilbake for å se om noen rolige dager kan ta luften ut av oppgangen. Skipsmeglerhuset forventer at posisjonskrigen vil fortsette denne uken.

Både for VLCC’ene og suezmax’ene har markedet roet seg noen frem mot helgen, men også suezmax’ene har fått et løft. Raten på strekningen Vest-Afrika til østkysten av USA steg 5 poeng til ws 62,5, som gir 16.400 dollar per dag.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere