NA24.no

Tankrederne sliter med balansen

Sist oppdatert:
Ledige supertankere fortsetter å tynge ratene.

Stortankmarkedet har vært gjennom en ny tung uke og befrakterne har så langt fortsatt å plukke skip fra en meget lang liste med ledige supertankere i Midtøsten.

NA24 - din næringslivsavis

- Aktiviteten er imidlertid økende, og med maiprogrammet i full sving bør det bli mer den kommende uken siden ratene den siste tiden har vært uvanlig lave, skriver skipsmeglerhuset P.F. Bassøe i sin ukentlige markedsrapport.

Ifølge Bassøe har antallet ledige VLCC'er med doble skrog kommet ned til mer normale nivåer og de tror markedet kan være i ferd med å nå bunnen.

I tillegg noterer Bassøe en økning i etterspørselen etter VLCC'er i Vest-Afrika og Middelhavet, noe som kan bidra til å stramme opp det nå ubalanserte markedet.

VLCC-raten fra Midtøsten til Korea falt den siste uken fra worldscale 62,5 til ws 57,5. På timecharterbasis ligger raten nå på 31.100 dollar per dag. Vestover fra Midtøsten har raten falt til ws 45, som gir kun 24.600 dollar per dag på timecharterbasis.

Noe mer stabilt i Atlanterhavet hvor ratene for VLCC'er fra Vest-Afrika til Mexicogolfen kun var ned et par poeng til ws 65, eller 36.400 dollar per dag.

Suezmax-markedet holdes ifølge Bassøe igjen av det store antallet ledige VLCC'er og markedet betegnes som svakt. Ratene ligger for øyeblikket på ws 115 fra Vest-Afrika til USA, eller 40.800 dollar per dag.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere