NA24.no

Tap fra papirkjempe

Den finske papirprodusenten UPM-Kymmene leverte et tap for andre kvartal som varslet tidligere i juli. Tapet ble imidlertid større enn analytikerne fryktet.

UPM-Kymmene, den finske papirprodusenten, kan vise til en omsetning på 2,48 milliarder euro i andre kvartal, mot 2,25 milliarder euro i samme periode i fjor. Omsetningen kom inn i linje med forventningene.

NA24 - din næringslivsavis

Papirprodusenten gikk tidligere denne måneden ut og varslet at resultatet i andre kvartal ville være negativt på grunn av betydelige engangskostnader i kvartalet.

UPM-Kymmene har startet en omfattende omstrukturering i år. Selskapet meldte tidligere i år at det vil stenge tre produksjonsfabrikker og si opp 3.600 ansatte.

Nettoresultatet for perioden ble minus 103 millioner euro, mot et overskudd på 22 millioner euro i andre kvartal 2005. Det var ifølge Dow Jones Newswires ventet et netto tap på 62 millioner euro.

Driftsresultatet før avskrivninger, EBITDA, ble på 398 millioner euro, mot 233 millioner euro i samme periode i fjor.

Selskapet forventer at etterspørselen etter papir vil holde seg sterk ut året, og at kostnadsøkningene i forbindelse med papirgigantens omstillingsprosess ventes å være moderate i andre halvår.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere