NA24.no

Tapere ble vinnere

Leder for finansrådgiverne i Skandiabanken, Tommy El Sayed.
Leder for finansrådgiverne i Skandiabanken, Tommy El Sayed. Foto: Skandiabanken
Fjorårets fondstapere er vinnere i januar.

Ferske tall fra Skandiabanken viser at folk sparer på nytt i fond, og spesielt spareavtaler er i vinden. Spådommen fra forrige måned fikk en pangstart i årets første uker; fjorårets tapere er vinnere hittil i år.

Dyktige forvaltere med tro på små og mellomstore bedrifter

I forrige måneds fondsrapport stilte vi spørsmålet: Kanskje blir noen av fjorårets fondstapere blant det nye årets fondsvinnere? Vi siktet til fondene: Odin Norge, Holberg Norge, DnB SMB og WarrenWicklund Norge.

- Den spådommen fikk en pangstart i januar! For eksempel har DnB SMB steget utrolige +15 prosent , Holberg Norge og WarrenWicklund Norge med 8 - 10 prosent. Dette er en utrolig bra avkastning på kort tid, sier leder for finansrådgiverne i Skandiabanken, Tommy El Sayed i en melding.

- Historien over er god læring: Dyktige forvaltere kan noen ganger prestere svært bra etter perioder med dårlig avkastning på sine fond, sier El Sayed i meldingen.

SMB-fond er kursvinnere
SMB-fond er siste måneds kursvinner, det vil si fond som investerer i små og mellomstore bedrifter. I 2011 var det de store selskapene på børsen som steg mest i verdi. Hittil i år har det vært fokus på små og mellomstore selskaper.

- Markedet forventer at små og mellomstore bedrifter vil få større vekst fremover fremfor større selskaper. For eksempel har DnB SMB, Holberg Norge og WarrenWicklund Norge gjort det bra fordi fondene aktivt har vært flinke å plukke små og mellomstore selskaper som har gjort det bra, forklarer El Sayed i meldingen.

Januar = spareavtaler
Denne måneden er den beste måned på nettonytegning siden januar i fjor, viser tall fra Skandiabanken. Måneden endte ikke opp like godt som for januar 2011, men januar 2011 var på mange måter en fortsettelse av den positive høsten i 2010.

Tallene viser at flere og flere småsparere startet månedlig sparing i fond, og spareavtaler står for største delen av oppgangen i nettonytegning av fond.

- Historisk sett viser våre tall at januar er en god måned for nytegning av fond. Det kan virke som om dette er den måneden i året der en reflekterer over egen økonomi, og at det også er mange gode nyttårsforsett hva gjelder sparing. Vi ser også historisk at antall spareavtaler øker mer i januar enn for resten av året. Folk sparer mer og flere gjør dette via spareavtaler, sier Kari Høgheim, produkteier for sparing i Skandiabanken i meldingen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere