NA24.no

Tappet Bærum for 15 mill.

Sist oppdatert:
Den korrupsjonssiktede familien tok seg godt betalt. De skal ha tappet kommunen for opp mot 15 millioner kroner.

Les NA24 på mobil

Fredag morgen blir en 42 år gammel kommuneansatt, hans to brødre og nevø fremstilt for varetektsfengsling i Drammen tingrett. De fire er siktet for korrupsjon av et titall millioner kroner.

NA24 - din næringslivsavis

En gjennomgang NA24 har foretatt, viser imidlertid at bare økningen i årsinntekt for de to storebrødrene og nevøen, siden 2003 utgjør over ti millioner kroner.

Det bekrefter advokat Svein Duesund, som forsvarer den yngste av de siktede, overfor NA24.

- Det dreier seg om mer enn ti og mindre enn 20 millioner, opplyser Lier-advokaten.

Full gjennomgang
Etterforskningsleder Ole Johan Brett ved Søndre Buskerud politidistrikt sier at det kan bli aktuelt å sikte flere i saken.

Samtidig med politietterforskningen, har Bærum kommune innledet sine egne undersøkelser for å kartlegge omfanget av korrupsjonen i kommunen. Til denne jobben har de hyret inn tidligere Økokrim-sjef Erling Grimstad. Grimstad er mannen som etterforsket mullah Krekar for Økokrim, og som ble hyret inn av Vinmonopolet etter smøringsskandalen i 2005, og av Forsvarsdepartementet etter korrupsjonsskandalen i Forsvaret tidligere i år.

- Vi forsøker å kartlegge alt som har skjedd i denne avdelingen, og går gjennom de ulike rutinene. Foreløpig er det for tidlig å si noe, sier rådmann Elisabeth Enger til NA24.

Betalte til familien
Onsdag pågrep politiet den 42-år gammel fagansvarlige i Bærum kommune. Mannen har ansvar for vedlikehold av kommunale eiendommer i Bærum. Han hadde også ansvar for å reise rundt og påse at arbeidene hadde blitt gjennomført som avtalt.

Og det er nettopp det politiet mener ikke har skjedd. 42-åringen er siktet for å ha utbetalt kommunens penger for arbeid som ikke er gjennomført, og/eller overfakturert for arbeidet.

Torsdag avslørte NA24 at inntekten til de siktede familiemedlemmene økte kraftig fra 2002. Alle har personlige selskaper som driver med håndverksarbeid.

NA24 har også snakket med andre håndverkere som kjenner 42-åringen, og som har kontrakter fra kommunen gjennom ham. NA24s beregninger viser at familien har fått økt sine inntekter med over 10 millioner kroner de siste årene. Dette stemmer godt med politiets egne beregninger på mellom 10 og 20 millioner.

Millionlønn
Advokaten til den siktede nevøen av 42-åringen, Svein Duesund, opplyser at det er et stort sakskompleks han har fått i hendene, og at klienten hans har avgitt en forklaring om saken.

- Det er veldig mye tall og spørsmål om hvem som har gjort hva og så videre, til at det er noe mer vi kan sin nå, sier han til NA24.

42-åringens advokat, Petter Bjørk, sier at hans klient ikke ønsker å formidle noe om saken til media.

- Han ønsker ikke å kommentar dette. Han ønsker heller ikke at jeg skal ha noen kontakt med media, eller kommentere saken. Da må jeg respektere det, sier han.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere