NA24.no

Tapsavsetninger ødela for Deep Sea

Supplyrederiets årsavslutning ble ødelagt av tapsavsetninger.

Supplyrederiet Deep Seaa Supply Plc kan vise til rekordsterke driftsinntekter og driftsresultat for avskrivninger og avsetninger, men driftsresultatet og bunnlinjen ble preget av ekstraordinære tapsavsetninger i fjerde kvartal.

Følg markedet tettest på NA24 iMarkedet

Deep Sea er også usikre på markedets utvikling fremover etter nok et sterkt år, og vil av den grunn droppe utbytte for fjerde kvartal. De peker på den lave visibiliteten i finansmarkedet og usikkerheten rundt markedene fremover i lys av den pågående finanskrisen. De er likevel forsiktige optimister i forhold til selve supplymarkedet i 2009.

Deep Seas supply- og ankerhåndteringsfartøyer seilte i fjerde kvartal inn 56,3 millioner dollar og fikk et driftsresultat før avskrivninger på 37,6 millioner dollar. Begge er de beste kvartalstallene i selskapets relativt korte historie. I fjerde kvartal 2007 endte topplinjen på 53,4 millioner dollar og EBITDA på 36,1 millioner dollar.

Driftsresultatet er derimot preget av ekstraordinære tapsavsetninger på 12,6 millioner dollar tilknyttet Scan Geophysical og tap på en aksjeinvestering. Driftsresultatet endte med dette på 18,4 millioner dollar inkludert en salgsgevinst på 2,1 millioner dollar. I fjerde kvartal året før viste driften et overskudd på 32 millioner dollar.

Nettoresultatet endte på 12,5 millioner dollar, mot 12,3 millioner i samme periode i 2007.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere