NA24.no

Tapsavsetninger preger Otrum

Hotell-tv-konsernet fikk en svak avslutning på 2008.

Otrum ASA som er spesialisert på programvare og ferdige hotell-tv-løsninger har sett seg nødt til å gjennomføre tapsavsetninger i fjerde kvartal. Dette preger talene til selskapet.

NA24 - din næringslivsavis

Preget av tap
Totalt tok selskapet avsetninger på 12,4 millioner kroner i kvartalet, som uansett viste røde tall på både drift og bunnlinje. Driftsresultatet inkludert avsetninger endte på minus 15,7 millioner kroner etter driftsinntekter på 88,3 millioner kroner.

I samme kvartal i 2007 endte driftsresultatet på minus 37,3 millioner kroner etter avskrivninger og tapsavsetninger på 39,3 millioner kroner. Driftsinntektene var da 83 millioner kroner.

Resultatet før skatt endte på minus 13,5 millioner kroner, mot minus 35,9 millioner i fjerde kvartal 2007.

Kutter
Ved utgangen av 2008 hadde Otrum en kontantbeholdning på 107 millioner kroner. Den finansielle stillingen betegnes av styret som meget sterk. Selskapet vil nå utnytte dette i forbindelse med å styrke sin bransjeposisjon, men uten å øke kredittrisikoen.

Det er samtidig kostnadsbesparelser på gang, og Otrum regner med å kutte antallet ansatte med omkring 10 prosent tidlig i 2009.

Bakgrunnen for kuttene er blant annet lavere aktivitet i hotellmarkedet. Otrum installerte 3.200 rom i fjerde kvartal, mot 5.000 i samme periode året før. De merker nå at kunder utsetter installasjonsprosjekter.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere