NA24.no

Foto: ROBERTO SCHMIDT (Scanpix)

Tapte 205 milliarder

Sist oppdatert:
Durabelt underskudd kveler motoren i General Motors.

General Motors la frem et tap på 39 milliarder dollar i tredje kvartal. Det tilsvarer et underskudd på hele 68,85 dollar per aksje. Tirsdag var sluttkursen til General Motors-aksjen på 36,16 dollar.

NA24 - din næringslivsavis

Målt i norske kroner ble underskuddet på 205 milliarder kroner.

I samme periode i fjor endte resultatet med et tap på 147 millioner dollar eller rundt 26 cents per aksje.

Større enn ventet
Årets tredje kvartal ble belastet med 38,6 milliarder dollar i omkostninger tilknyttet utsatt skatt. Dette for å følge de gjeldende regnskapsreglene. Hvis en ser bort fra nedskrivningene ville USAs stolthelt lagt frem et tap på 2,8 dollar per aksje. Det er et langt større underskudd enn hva analytikerne hadde ventet. Ifølge Thomson Financial var underskuddet ventet å bli på 22 cents per aksje.

Bilfabrikanten hadde en omsetning på 43,1 milliarder dollar i de tre månedene, noe som er en oppgang fra 39,6 milliarder dollar i tredje kvartal 2006.

Salgsgevinst
Ved siden av avsetningen til skatt fikk General Motors en gevinst på 3,5 milliarder dollar etter salg fra deler av virksomheten. Samtidig tok de andre avsetninger på 1,6 milliarder dollar relatert til økte pensjonsforpliktelser, 400 millioner dollar i restruktureringer og 400 millioner dollar andre avsetninger.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere