NA24.no

Tapte 4,5 milliarder på olje

Sist oppdatert:
Amerikanske investorer kastet seg på oljebølgen. Nå må de notere seg sviende tap.

Investorer i amerikanske fond lot seg blende av oljeprisoppgangen på 88 prosent på to år. Nå har de tapt 4,5 milliarder dollar.

NA24 - din næringslivsavis

Oljefond stuper
Dette er smellen som amerikanske olje- og gassfond har kunnet bokføre etter at prisen på råolje har falt 23 prosent fra rekordnoteringen i juli. Det viser beregninger Bloomberg News har foretatt.

Flere av de tunge oljesektorfondene har falt kraftig etter nedgangen i oljeprisen. Blant annet har The Guinness Atkinson Global Energy Fund ramlet 14 prosent mens Fidelity Investments sitt oljefond har ramlet 12 prosent.

Er toppen nådd?
- Oppfatning er at energisektoren har vært en sterk sektor, men i realiteten toppet det for 13 måneder siden, sier James Paulson. Han overser 174 milliarder dollar som sjefsstrateg i Wells Capital Management som gir råd til fondsbransjen.

23,5 milliarder dollar fra amerikanske fondskjøpere fant veien til oljesektorfond i de tolv månedene frem til 31. juli. Fra 2003 til 2005 gav disse fondene en gjennomsnittlig avkastning på 33 prosent. Det knuste alle andre sektorer, ifølge Bloomberg News.

Men nå har de lagt bak alle fondssektorer, utenom helse og teknologi. Siden oljeprisen nådde toppen den 14. juli har oljefond falt 8,2 prosent mens S&P 500 indeksen har steget 6,4 prosent.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere