*Nettavisen* Økonomi.

Tapte 50 millioner på få uker

Tønsberg-mannen Christian Fredrik Aarnes står tiltalt for domumentfalsk og grovt bedrageri etter å ha tapt 50 millioner på ville aksjespekulasjoner i løpet av noen få uker. Mandag starter saken i Oslo tingrett. Foto: (Facebook)

Christian Fredrik Aarnes (29) brukte 20-30.000 kroner i uka på champagne, kjørte Porsche og pleide vennskap med flere av barna til Norges mest kjente investorer. Så gikk det galt.

23.03.14 18:57

(TB.no): Nå er Aarnes tiltalt for dokumentfalsk og grovt bedrageri etter å ha tapt 50 millioner på ville aksjespekulasjoner i løpet av noen sommeruker.

Saken mot Tønsberg-mannen starter i Oslo tingrett mandag. Han er tiltalt for å ha lurt norske Pareto Securities og fire utenlandske meklerhus.

Eide ingenting

Saken startet da Aarnes sommeren 2011 opprettet kundeforhold i fem meklerhus fra sin leilighet på Tjuvholmen.

Han eide ingenting, men ved å forfalske en rekke dokumenter fikk han kreditt hos meklerhusene, og gjennomførte minst 116 handler i løpet av en kort periode.

Det gikk slett ikke bra, og Aarnes tapte rundt 50 millioner på ukene som spekulant.

Les også: Tapte 36,5 millioner på én uke

Rock Solid

Tønsberg-mannen har ifølge tiltalen forfalsket regnskapet til selskapet han eide, Rock Solid Capital, for 2010 og første halvdel av 2011, så det viste at han hadde eiendeler for 63 millioner kroner.

Med det falske regnskapet fikk han kreditt hos meklerhusene, men realiteten var at han ikke eide nåla i veggen.

Mest penger har Aarnes tapt for amerikanske Ardour Capital Investments og nederlandske Amstel Securities – til sammen over 36 millioner. Pareto har tapt 340.000 kroner på Tønsbergs-mannens spekulasjoner.

Ifølge den profilerte investoren Morten Sundstø, som er intervjuet av Dagens Næringsliv, fremsto Aarnes som en suksessfull aksjehandler.

Les også: Ellevill spekulasjon i olje

Skrøt av Porsche

I 2009 skrøt han av at han akkurat hadde kjøpt en leilighet verd fem millioner på Skøyen i Oslo, hadde en Porsche til 800.000 kroner, fartet rundt som en av Norges hotteste jetsettere og brukte mellom 20.000 og 30.000 kroner i uken på champagne.

I forbindelse med bedragerisiktelsen har politiet tatt beslag i en del luksuseiendeler som Aarnes brukte.

Aarnes' forsvarer Johnny Veum sier 29-åringen har erkjent forholdene i tiltalen. Han tror saken vil bli behandlet som en tilståelsessak og være over på noen få dager. I utgangspunktet er det satt av 10 dager til saken.

Les flere saker i Tønsberg Blad her.


Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag