Tapte 7,1 millioner på sminkesalg

Foto: NTB Scanpix

Stein Erik Hagens forsøk på å pynte folk kaster ikke av seg.

Stein Erik Hagen kjøpte 30 prosent av Blush.no i 2011. I fjor overtok han resten av selskapet og virksomheten ble flyttet til Komplett i Sandefjord.

På tross av en solid omsetningsvekst, tjener selskapet ikke penger. Det viser årsregnskapet selskapet nå har levert til Brønnøysundregistrene.

I 2012 hadde Blush et negativt årsresultat på 7,1 millioner kroner. Til sammenligning leverte selskapet et underskudd på 3,2 millioner kroner i 2011.

- Jeg kan med stor glede fortelle at etter at vi overtok Blush har selskapet mangedoblet sin omsetning. Vi er så langt meget fornøyd med utviklingen i Blush, og med kjøpet av selskapet, sa Hagen til Nettavisen NA24 i februar.

Les mer: - Jeg kan ikke røpe planene mine

Omsetningen økte år mot år fra 17,2 millioner kroner til 28,5 millioner kroner. Det utgjør en økning på over 65 prosent.

Kuttet ut ansatte

Hagen kjøpte sminkeselskapet for å utvikle nettbutikken til Komplett. Selskapet er en del av Komplett Group - som eier 12 nettsteder i Skandinavia, hvor Komplett er den største.

- Blush.no leier i det alt vesentlige arbeidskraft fra søsterselskapet Komplett Services, og har fra desember 2012 ikke lenger egne ansatte, skriver styret i årsberetningen for selskapet.

Konkurrenten Blivakker.no er nesten tre ganger så stor som Stein Erik Hagen-eide Blush.no. Blivakker omsatte for 119 millioner kroner i 2012.

Les mer: Hagen taper sminkekrigen

Blush og Blivakker ble startet i 2009. Begge nettbutikkene fokuserer på lave kosmetikkpriser på nett. Stein Erik Hagen er kanskje mest kjent som mangeårig eier av dagligvarekjeden Rimi. I 2004 solgte han sin siste eierandel i dagligvareforretningen.

Vekst for totalmarkedet

Kosmetikkmarkedet i Norge hadde en omsetning på 9,8 milliarder kroner i 2012, ifølge Kosmetikkleverandørenes forening. Det er opp 2,7 prosent sammenlignet med 2011.

Foreningen har 23 medlemmer som står for rundt tre fjerdedeler av markedet.

Stein Erik Hagen ønsker ikke å kommentere resultatet for Blush.no. Han henviser til styrerleder i Komplett, Peter Ruzicka. Det har ikke lykkes Nettavisen å få kontakt med Peter Ruzicka.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.