NA24.no

Tapte boreriggdisputt

Foto: Fred Olsen Energy
Sist oppdatert:
Fred.Olsen Energy tapte kontraktsuenighet rundt utleie av boreriggen Byford Dolphin.

I mars i år inngikk Fred. Olsen Energy en avtale med det store oljekonsernet BP om utleie av boreriggen Byford Dolphin for en periode på tre år.

Med bakgrunn i termineringsbestemmelser i kontrakten initierte BP Exploration Operating Company Ltd. reforhandling av kontraktsraten for Byford Dolphin. Fred. Olsen Energys datterselskap Dolphin Drilling Ltd. bestrider BP's tolking av de relevante bestemmelser, og partene greide ikke å komme til enighet. Dermed endte saken i domstolene.

Torsdag melder Fred. Olsen Energy at det foreligger en avgjørelse i første rettsinstans i disfavør av Dolphin Drilling Ltd.

- Avgjørelsen åpner adgang for BP Exploration Operatin Company Ltd. til å kunne terminere kontrakten før oppstart av operasjoner uten korresponderende kompensasjon. Dolphin Drilling Ltd. vil forberede en ankeanmodning, men det kan uansett ikke forventes en avgjørelse av ankeinstansen før tidligst i februar 2010, opplyses det.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere