NA24.no

Tapte etter dårlig uke

Sist oppdatert:
For andre dag på rad ble det nedtur for investorene på Oslo Børs.

Fredag ble en ny dag med børsfall. Hovedindeksen endte ned 0,48 prosent til 461,69 poeng. Uken sett under ett ble også dårlig for de som har satset penger på børsen.

NA24 - din næringslivsavis

Resultatsesongen har blåst med fullstyrke denne uken. En rekke selskaper har lagt frem sine tall for de siste tre månedene i 2006. Det preget børsen. To sterke dager etterfulgte en svak start, men fasiten ble likevel en tilbakegang på 1,8 prosent for hovedindeksen uken sett under ett.

Oljeprisen ble løftet frem mot helge. Da Oslo Børs stengte fredag, kostet et fat nordsjøolje med levering i april 58 dollar ved råvarebørsen i London.

Tunge oljeaksjer
Til tross for at oljeprisen styrket seg klarte ikke oljetungvekterne å holde følge. Statoil falt 1,86 prosent til 158,25 kroner. Norsk Hydro endte dagen med en tilbakegang på 1,39 prosent. DNO falt tilbake 1,14 prosent til 11,32 kroner.

Flere av de andre oljeselskapene fikk også merke nedgangen. Altinex falt 4,03 prosent til 1,19 kroner, mens PA Resources endte ned 3,37 prosent til 50,25 kroner.

Oljeserviceselskapene Subsea 7 og Acergy falt 2,04 prosent til 108 kroner og 2,66 prosent til 119 kroner. Riggselskapene Seadrill og Fred. Olsen Energy falt henholdsvis 1,92 prosent og 2,16 prosent, og fikk følge av Awilco Offshore endte ned 2,60 prosent.

Telenor-aksjonærene fikk et lite plaster på såret etter torsdagens helsmell. Markedets reaksjoner på Telenors resultat for fjerde kvartal førte til et fall på nærmere 10 prosent. Dermed var milliarder for 22 milliarder forduftet. Fredag steg aksjekursen 2,30 prosent til 122,25 kroner.

Yara avtale i Russland
Yara var også i skuddet etter at det ble kjent at de har inngått en avtale med den russiske gassgiganten Gazprom. Naturgass er den viktigste innsatsfaktoren i produksjon av mineralgjødsel, og det å sikre leveranser til stabile priser er derfor svært viktig.

- Avtalen er viktig for Yara fordi den åpner opp for mer fleksibel og konkurransedyktig leveranse og prising av naturgass i Europa, skriver Yara i en pressemelding.

Yara-aksjen 2,97 prosent til 181,75 kroner.

Toppet listen
IT-selskapet Eltek toppet vinnerlisten med en oppgang på 5,93 prosent til 71,50 kroner. Underskudd før skatt 14 millioner kroner i fjerde kvartal. Selv om det er en nedgang fra 64 millioner kroner i samme periode året før, er det langt bedre enn hva analytikerne hadde ventet.

Ifølge en sammenstilling av estimater samlet inn av SME Direkt på vegne av TDN Finans ventet tallknuserne at Eltek ville presentere et resultat før skatt som viser et underskudd på 31 millioner kroner. Driftsresultat før restruktureringer var på 48 millioner kroner i fjerde kvartal.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere