NA24.no

Tapte kokkekamp i retten

(TVNorge)
TV3 vant ikke frem med søksmålet mot TVNorge.

TV3 gikk til sak mot TVNorge fordi de mener at kanalen plagierte deres kokkeprogram «Halv åtte hos meg».

TV3 har de norske rettighetene til programmet «Come dine with me, som britiske ITV har opphavsretten til. TV3 har ment at TVNorge ikke har hatt rett til å vise programmet «4-stjerners middag» fordi konseptene er så like.

Det er nå blitt kjent at ITV/Silverback/Viasat Broadcasting ikke nådde frem i den såkalte «Middagssaken» mot TVNorge/Monster i Oslo Tingrett og dermed har ITV/Silverback/Viasat Broadcastings. I tillegg har de tapt en tilsvarende sak i Danmark.

- Det har vært viktig for oss å få prøvet denne saken rettslig. Dommen er en viktig prinsipiell grenseoppgang, og setter åpenbart presedens for hvordan norske tv-kanaler vil forholde seg til tv-produksjonsselskaper og formateiere fremover. Dette tar vi til etterretning, skriver Lasse Kokvik, administrerende direktør i TV3, i en melding.

Lykkelige seere
TVNorge på sin side har under hele prosessen hevdet sin uskyld og ment at dette ikke har noe med opphavsrett å gjøre.

- Søksmålet handler ikke om opphavsrett, men om seertall. Vårt syn er nå bekreftet av retten i tre runder, skriver Harald Strømme, administrerende direktør og sjefredaktør i TVNorge, i en melding.

Og han fortsetter:

- Vi snakker om to konkurrerende formater med både likheter og forskjeller, som er helt vanlig i TV-bransjen. Å forby slik konkurranse ville være ødeleggende. Derfor er det seerne som har grunn til å juble i dag.

Dommen
I tillegg til til TVNorge saksøkte ITV/Silverback/Viasat Broadcasting, Monster. Men også Monster ble blankt frikjent.

Tilsammen må nå ITV/Silverback/Viasat Broadcasting ut med 2,3 millioner kroner for å dekke alle parters omkostninger i forbindelse med saken.

Dommen konkluderer med at ITV/Silverback/Viasat Broadcasting oppsøker en konflikt, i dommen står det:- At TV3 i sesong 2 la programmet tettere opp til 4-stjerners middag kan TVNorge etter rettens vurdering ikke holdes ansvarlig for".

TVNorge-sjefen gleder seg til en ny sesong med «4-stjerners middag», og håper nå at TV3 legger saken død.

Les flere saker på NA24

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere