NA24.no

Tapte Maria Arredondo-søksmål

Foto: NTB Scanpix
Saksøker må også betale saksomkostningene.

Mountain Music gikk tidligere i år til sak mot Universal Music. Plateselskapet krevde å få tilbake rettighetene til Maria Arredondos to av de tre siste utgivelser.

«For a moment» og «Sound of Musicals» ble utgitt med Mountain Music henholdsvis i 2007 og 2008.

Universal Music påsto at de overtok rettighetene til utgivelsene mot at de ga fra seg resten av aksjene i Mountain Music. I 2010 døde den tidligere eieren av Mountain Music og selskapet ble overtatt av ekskonen. Det er hun som har gått til sak mot plategiganten.

Nå har retten kommet frem til at Mountain Music tapte mens Universal Music er frifunnet.

Les hele saken her:Maria Arredondo i millionsøksmål

Må betale over 200.000 kroner
I dommen som ble avsagt 7. oktober kommer det fram at Universal Music går seirende ut av rettstvisten.

I domsavsigelsen står det at Mountain Music også må betale 37.000 kroner til Universal Music, med tillegg av forsinkelsesrenter. Dette er tilbakebetalinger av utbetalinger Mountain Music har mottatt fra Gramo og Phonophile, etter at Universal Music skal ha overtatt katalogen til Maria Arredondo.

Mountain Music må også betale 172.800 kroner i saksomkostninger til Universal Music.

Overførte 450.000 kroner
I rettens vurdering heter det at det ikke foreligger noen skriftlig avtaledokument, som er undertegnet av partene, hvor en rettighetsoverføring fra Mountain Music til Universal Music er nedfelt. Allikevel mener retten at det er blitt fremlagt nok dokumentasjon som beviser at masterrettighetene, til «For a Moment» og «Sound of Musicals», ble overført til Universal Music i forbindelse med at den tidligere eieren av Mountain Music overtok aksjene i plateselskapet.

I et notat utarbeidet av, daværende finansdirektør og styremedlem i, Universal Music skal det komme fram at Universal Music skulle overta rettighetene til «Sound of Musicals»-albumet for 450.000 kroner, samt at Universal Music skulle overta hele katalogen til Maria Arredondo etter en avtale som skulle skrives ut i januar 2009.

En kreditnota ble fremlagt i retten, datert 30. desember 2009, fra Universal Music til Mountain Music som viser at 450.000 kroner er overført.

Overdragelsen av katalogen til Maria Arredondo, herunder albumet «For a Moment», skal det ikke har blitt skrevet et eget avtaledokument for, men retten finner allikevel at dette har blitt tilstrekkelig sannsynliggjort gjennom annen dokumentasjon.

Dobbel platina
Maria Arredondo inngikk en avtale med Universal Music i 2000.

Arredondos tre første plater solgte godt og den første utgivelsen solgte til dobbel platina. Arredondo ga i sommer ut albumet «Heime nå», som er laget i samarbeid med Martin Halla.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere