*Nettavisen* Økonomi.

Tapte mrd. får 60 mill.

Tidligere nettmegler-topp trekker seg og får millioner på kjøpet.

06.01.08 11:41

GRATIS OPPSETT: Les NA24 på mobil

Den tidligere toppen i nettmeglerfirmaet E-Trade Mitchell Caplan har sagt opp styrejobben i det nettbaserte meglerhuset etter at selskapets aksjekurs stupte med utrolige 84 prosent i løpet av fjoråret, ifølge Associated Press.

NA24 - din næringslivsavis

Meglerhuset forventer å betale Caplan 10,9 millioner dollar i avskjedsbetaling i henhold til ansettelseskontrakten fra september 2004.

Feilslått strategi
Ifølge Finextra er Caplan ansvarlig for en strategi om å diversifisere driftsinntektene ved å begynne med boliglån. Men Caplan kunne omtrent ikke valgt en verre periode på denne satsingen da mengden med misligholdte lån eksploderte på grunn av boligkrisen.

Caplan begynte i E-Trade i 2000 etter at selskapet hadde kjøpt opp Telebank and Telebanc Financial Corporation. Han ble forfremmet til president i 2002 og konsernsjef i 2003. Den 29. november i fjor, på samme tid som meglerhuset fikk en kontantinjeksjon på 2,55 milliarder dollar fra Citadel Investment Group for å balansere regnskapet, trakk han seg så fra stillingen

Solgte med stortap
Børsnoterte E-Trade, som også har en norsk filial, måtte se at aksjekursen ble slaktet i andre halvdel av fjoråret etter at meglerhuset avslørte at de satt på en obligasjonsportefølje verdt tre milliarder dollar som hurtig falt i verdi. Selskapet solgte porteføljen med et tap på over 70 prosent.

Analytikere som Thomson Financial har forhørt seg med tror at selskapet tapte penger i 2007.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.