NA24.no

(Faksimile AfterMarket News)

Tapte mrd. med 8,5 mill. i månedslønn.

Sist oppdatert:
Fyrstelig belønnet etter å ha sendt aksjekursen til bunns.

GRATIS OPPSETT: Les NA24 på mobil

Det amerikanske luksusbilselskapet Pep Boys – Manny, Moe & Jack, som støttes av Dells grunnlegger Michael Dell, har det siste året hatt en dyr leder.

NA24 - din næringslivsavis

Jeffrey Rachor fikk jobben som toppsjef her da han i mars 2007 kom fra Sonic Automotives. Lønnen han fikk var nemlig ikke noe å kimse av.

Fikk 85 millioner
Ifølge Associated Press fikk Rachor med en kompensasjonspakke på hele 17,2 millioner dollar, over 85 millioner kroner, for de ti månedene han jobbet i 2007.

I forrige måned trakk han seg fra stillingen etter at aksjekursen til selskapet har halvert seg på den korte tiden han har vært i stillingen.

I dag er markedsverdien på 467 millioner dollar som er 52,9 prosent lavere enn for ett år siden. Det tilsvarer et tap på rundt 2,5 milliarder kroner.

Verdiløse opsjoner
Ifølge selskapet må han gi tilbake 39 prosent av pakken fordi han trakk seg fra stillingen.

Det skyldes at kompensasjonspakken inkluderte opsjonsverdier tilsvarende 12,43 millioner dollar, men ettersom aksjekursen har stupt under hans ledelse var 6,22 millioner av disse verdiløse når han trakk seg.

De resterende opsjonene han har, som var verdt 2,46 millioner dollar da han fikk dem, går ut i slutten av juni. Så langt er de verdiløse.

For ett år siden ga Rachor et tips til USA Today om hvordan man gjør suksess.

«Behersk kommunikasjonskunsten. Egenskapen å kommunisere med mennesker fra alle sider av livet vil skille deg fra mesteparten og posisjonere deg for suksess uansett forsøk eller karrierevei du jager».

Ting kan tyde på at det ble mer prat enn resultater under hans tid i Pep Boys.

Har du et næringslivstips - kontakt NA24

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere