NA24.no

Tapte nær milliard på tre måneder

Foto: Stian Lysberg Solum/Scanpix
Sist oppdatert:
Norwegian Property konstaterer at eiendomsverdiene er barbert.

Eiendomsselskapet Norwegian Property leverte torsdag resultatet for første kvartal. Selskapet er en stor eiendomsbesitter i Oslo, og eier blant annet store deler av kontormassen på Aker Brygge samt flere krem-plasseringer i Oslo. De eier også en hotellportefølje.

NA24 - din næringslivsavis

Men det hjelper lite når verdiene blir kraftig nedjustert som følge av nedturen i norsk økonomi. Selskapet melder om et resultat før skatt på minus 933,9 millioner kroner, fra et tap på 166,9 millioner kroner samme kvartal året før.

Meld deg på NA24s nyhetsbrev her

Brutto leieinntekter endte på 445,7 millioner kroner, fra 472,1 millioner kroner samme kvartal året før. Årsaken til nedgangen er at selskapet har realisert noen eiendommer i perioden.

Omsetningen for kontorsegmentet justert for salg av eiendom økte med 5,5 prosent mot samme periode i fjor, til 265 millioner kroner. Omsetningen for hotellene ble redusert med 4,3 prosent til 181 millioner kroner i forhold til første kvartal i fjor, melder selskapet.

Verdijusteringen av eiendommene var på minus 647,3 millioner kroner i kvartalet, samt en goodwillavskrivning er med på å trekke ned resultatet. De har også finansutgifter på 535,7 millioner kroner, blant annet som følge av negativ verdiendring på finansielle derivater knyttet til fallende markedsrenter. Selskapet har hatt renteavtaler som har vært svært gunstige når rentene var høye.

Selskapet melder at de betalte 975 millioner kroner i gjeld i perioden, og at de oppfyller alle betingelsene i låneavtalene.

- Vi er tilfredse med operasjonelle resultater og ytterligere forbedret driftsresultat før verdijusteringer. Lav arealledighet og netto leieøkning preger kontorsegmentet. Sammen med god kostnadskontroll og reduserte finanskostnader vil dette sikre en god kontantstrøm gjennom 2009, sier konsernsjef Petter Jansen i presentasjonen.

Har du et næringslivstips - kontakt NA24

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere