NA24.no

Tar av på singeldagen 11.11

CNBC kommenterer den kinesiske singeldagen 11.11.
CNBC kommenterer den kinesiske singeldagen 11.11. Foto: Skjermbilde CNBC (Mediehuset Nettavisen)
Sist oppdatert:
Det begynte som en spøk, men nå har den kinesiske singeldagen tatt helt av - Alibaba solgte for 100 millioner dollar på to minutter.

I fjor tok det seks minutter å nå samme sum, ifølge CNBC.

Den kinesiske singeldagen begynte som en spøk blant universitetsstudenter og henspeiler på de fire ett-tallene i dagens dato: 11.11.

Datoen har utviklet seg til kinesernes svar på Cyber Monday der alle de store nettbutikkene tilbyr rabatterte produkter. Og med netthandelsgiganten Alibaba i spissen kaster single kinesere seg ut i et kjøpegilde uten like.

Alibaba omsatte for syv millioner dollar 11.11.09 og for hele 5,7 milliarder dollar 11.11.13 (cirka 36 miliarder kroner).

På dagen i dag, 11.11.14, tok det bare 17 minutter før omsetningen nådde én milliard dollar. Forventet totalomsetning i dag er 8,17 milliarder dollar.

Alibaba sto i september for verdens største børsnotering da det ble verdsatt til 25 milliarder dollar. På de få ukene som er gått har kursen steget 72 prosent.Rapporter om feil i artikkelen

Mest sett siste uken

Lik NA24 her og få flere ferske økonominyheter!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere