NA24.no

Alistair Darling, finansminister, Storbritannia
Alistair Darling, finansminister, Storbritannia Foto: CARL DE SOUZA (Scanpix)

Tar bankavsetning på 50 milliarder pund

Den britiske regjeringen skal ha satt av 50 milliarder pund til potensielle banktap.

Den britiske avisen The Times melder i dag at den britiske finansministeren Alistair Darling skal ha satt av 50 milliarder pund til potensielle tap i forbindelse med britiske myndigheters redningsoperasjoner i det britisk bankvesenet.

NA24 - din næringslivsavis

Det opplyser kilder til The Times. Avsetningen skal bli tilknyttet det forhold at staten ikke nødvendigvis klarer å få tilbake alle kostnadene i forbindelse med bankinvesteringene. Imidlertid skal Darling forvente at de får tilbake hele beløpet og mer til når bankene etter hvert blir returnert til privat eierskap.

Den britisk finansministeren skal ifølge The Times kilder ha nærmest utelukket noe nedsalg i bankene de har tatt over i dagens situasjon. Sannsynligvis vil det ikke bli noe nedsalg før etter neste års valg i Storbritannia.

Det er ventet at finansminister Darling vil komme med innrømmelser som bekrefter kildenes påstander i løpet av denne uken.

Siden finanskrisen slo til for fullt i fjor har britisk myndigheter overtatt låneporteføljene til Bradford & Bingley, Northern Rock og eiere av 70,33 prosent av Royal Bank of Scotland og 62 prosent av Lloyds Banking Group.

Har du et næringslivstips - kontakt NA24

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere