NA24.no

Tar den siste Dreamlineren ut av drift

Foto: Johan Nilsson (NTB Scanpix)
Sist oppdatert:
Norwegian tar sin andre, og siste, Dreamliner ut av drift.

Norwegian tar sin andre Boeing 787 ut av drift etter nye tekniske problemer. Det melder nyhetsbyrået Reuters.

Norwegian har foreløpig mottatt to Dreamlinere av Boeing. Det ene ble tatt ut av drift og sendt til Boeing-fabrikken i USA for reparasjoner. Nå skal også det andre flyet tas ut av drift for å gjennomgå kontroll av hydraulikk- og strømsystemene.

Selskapet vil imidlertid vente med kontrollen til det første flyet er tilbake i drift igjen - trolig i slutten av neste uke.

- Boeing skal utføre planlagt vedlikehold på vår første Dreamliner. Tilsvarende gjøres med alle flytyper hos alle flyselskap verden over, sier Lasse Sandaker-Nilsen, informasjonssjef i Norwegian, til Nettavisen NA24.

Ifølge Norwegian skal problemene med fly nummer to være mindre enn med det første.

Tatt ut av drift
Det var i slutten av september at Norwegian måtte ta ut den første Dreamlineren av drift.

Passasjerene som hadde sett fram til å reise med det nye prestisjeflyet ble i stedet blir transportert av en maskin fra det portugisiske leasingselskapet HiFly- det samme selskapet som Norwegian benyttet da leveransen av Dreamlinerne var forsinket.

I første omgang var det passasjerer på langrutene fra Stockholm som måtte se langt etter Boeings nye prestisjefly.

Kan måtte betale millioner
Norwegian kan måtte betale millioner til misfornøyde Dreamliner-kunder.

Flyselskapet mener omstendighetene er ekstraordinære, men må punge ut hvis Transportklagenemnda er uenig.

Pengene utbetales for distanser over 3.500 kilometer, og dermed kommer begge langdistanseflygingene til New York og Bangkok inn under regelen.

Norwegian har imidlertid fraskrevet seg ansvaret for kontantkompensasjon fordi de mener omstendighetene er ekstraordinære og har derfor ikke godtatt ett eneste krav så langt.

Norwegians inntreden på langdistanseflyginger var satsingen som skulle heve selskapet til et nytt nivå, men Dreamliner-flyene har blitt et mareritt for både selskapet og selskapets passasjerer.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere