NA24.no

Tar grep om kreftskandalen

Sist oppdatert:
Regjeringen griper nå inn etter avsløringene om kreftforskeren som forfalsket forskningsresultater ved Radiumhospitalet.

Sykehuset skal nå vurderes av en ekstern granskingskommisjon.

Sent i går kveld samlet sykehusledelsen ved Rikshospitalet seg til krisemøte. Sykehusledelsen vet fremdeles ikke hvorfor kreftforsker Jon Sudbø forfalsket forskningsresultatene.

- Det er ikke et tema for oss nå. Vi har slått fast at det har skjedd uregelmessigheter og vi har bedt om ekstern hjelp, sier strategidirektør Stein Vaaler, Rikshospitalet.

Men hvordan noe slikt kunne skje vil både Helseminister Sylvia Brustad og Kunnskapsminister Øystein Djupedal ha svar på. Derfor innkaller de til møter i dag.

- Vi møter forskningsrådet og vil gå gjennom saken og rapporten fra Radiumhospitalet. Da vil vi se om det er noe vi bør gjøre, men alle forstår at Radiumhospitalet, Norsk forskningsråd og ikke minst vi som departement tar denne saken ytterst alvorlig, sier Djupedal.

- Helse og omsorgsdepartementet jobber med ett lovforslag om medisinsk og helsefaglig forskning og ser på hvordan vi kan kvalitetssikre det bedre, og få en intern kontroll og i løpet av kort tid vil jeg komme tilbake til når vi tar sikte på å presentere det for Stortinget, sier Brustad til TV 2 Nyhetene.

I midten av uken vil en ekstern granskingskommisjon vurdere Rikshospitalet - Radiumhospitalet sin forskningsvirksomhet.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere