NA24.no

Tar i et tak for fattige unge

Foto: Aas, Erlend (SCANPIX)
63 millioner til barne- og ungdomstiltak.

Storting og Regjering går sammen om å styrke Barne-, likestillings- og inkluderingsdepartementets (BLDs) tilskuddsordning Barne- og ungdomstiltak i større bysamfunn – også kalt Storbyordningen – med 12,5 millioner kroner i 2012. Pengene skal gå til tiltak ovenfor barn, unge og familier berørt av fattigdomsproblemer, og utsatte ungdomsgrupper og ungdomsmiljø.

- Storbyene har i en årrekke vist at de med relativt beskjedne tilskudd makter å utvikle kreative, populære og inkluderende kultur- og fritidstiltak lokalt. Den samlede oppslutningen fra Regjering og Storting om å styrke ordningen, vitner om at vi ser at storbyene makter å inkludere de mest utsatte på en god måte, sier barne-, likestillings-, og inkluderingsminister Audun Lysbakken i en melding. Han framhever at storbyene har behov for å styrke oppvekstmiljøet i særlig levekårsutsatte områder.

BLD bevilger om lag 50 millioner i 2012. Stortinget har styrket bevilgningen med 7,5 millioner kroner til tiltak ovenfor barn, unge og familier rammet av fattigdomsproblemer. Dette medfører blant annet at Bydel Bjerke i Oslo, inngår som en prioritert bydel i ordningen sammen med de øvrige Groruddalsbydelene i 2012. Kulturdepartementet bidrar med ytterligere 5 millioner.

- Kulturdepartementets styrking av storbyarbeidet bidrar til at vi kan gjøre et solid grep for at kulturtilbud av høy kvalitet i enda større grad blir en del av aktivitetene som får støtte, sier Lysbakken i meldingen.

Tilskuddsordningen retter seg mot 23 større byer og åtte prioriterte bydeler i Oslo. Ordningen er et virkemiddel for å bidra til å bedre oppvekst- og levekårene i større bysamfunn. Midlene går til tiltak og prosjekter som retter seg mot barn, unge og familier berørt av fattigdomsproblemer og utsatte ungdomsgrupper og -miljøer.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere