*Nettavisen* Økonomi.

Tar med jobben på ferie

Fire av ti står til disposisjon for jobben selv midt i sommerferien.

GRATIS OPPSETT: Les NA24 på mobil

Det viser tall fra en dansk undersøkelse utført av Analyse Danmark, skriver borsen.dk.

NA24 - din næringslivsavis

Undersøkelsen viser at mer enn fire av ti sjekker e-post, leser rapporter relatert til jobben, forbereder seg til nye arbeidsoppgaver eller står til rådighet for jobben via mobilen også i ferien.

Tenker på jobben
Det betyr at nesten halvparten oss aldri gir helt slipp på jobben. Folk i lederstillinger har enda vanskeligere for å trekke ut stikkontakten til jobb-pc'en eller slå av mobilen enn andre. Seks av ti ledere er for eksempel alltid tilgjengelig på mobil.

Hver åttende danske tenker på jobben i kategorien «ofte» eller «hele tiden» hele sommerferien igjennom. Fire av ti tenker på jobben «av og til».

Leder for Senter for arbeids- og organisasjonspsykologi på Aalborgs Universitet, Eindar Baldursson, mener det er en farlig trend at folk blander ferie og fritid i samme grøt.

- Trenger fri
- På det moderne arbeidsmarkedet tar ganske få ferie på ordentlig, og det er et uttrykk for at det har skjedd en markant forandring i måten å jobbe på. Mange er på jobben mentalt i ferien, og synes det er helt i orden. Det gjelder spesielt de med høyere utdannelse og mange omstillinger på jobben. Men de har også behov for å koble helt av for å ikke kollapse av stress, påpeker han til fagforeningsbladet A4, ifølge nettstedet.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.