NA24.no

Tar med jobben på ferie

Fire av ti står til disposisjon for jobben selv midt i sommerferien.

GRATIS OPPSETT: Les NA24 på mobil

Det viser tall fra en dansk undersøkelse utført av Analyse Danmark, skriver borsen.dk.

NA24 - din næringslivsavis

Undersøkelsen viser at mer enn fire av ti sjekker e-post, leser rapporter relatert til jobben, forbereder seg til nye arbeidsoppgaver eller står til rådighet for jobben via mobilen også i ferien.

Tenker på jobben
Det betyr at nesten halvparten oss aldri gir helt slipp på jobben. Folk i lederstillinger har enda vanskeligere for å trekke ut stikkontakten til jobb-pc'en eller slå av mobilen enn andre. Seks av ti ledere er for eksempel alltid tilgjengelig på mobil.

Hver åttende danske tenker på jobben i kategorien «ofte» eller «hele tiden» hele sommerferien igjennom. Fire av ti tenker på jobben «av og til».

Leder for Senter for arbeids- og organisasjonspsykologi på Aalborgs Universitet, Eindar Baldursson, mener det er en farlig trend at folk blander ferie og fritid i samme grøt.

- Trenger fri
- På det moderne arbeidsmarkedet tar ganske få ferie på ordentlig, og det er et uttrykk for at det har skjedd en markant forandring i måten å jobbe på. Mange er på jobben mentalt i ferien, og synes det er helt i orden. Det gjelder spesielt de med høyere utdannelse og mange omstillinger på jobben. Men de har også behov for å koble helt av for å ikke kollapse av stress, påpeker han til fagforeningsbladet A4, ifølge nettstedet.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere