*Nettavisen* Økonomi.

Tar ned investeringskostnaden på Johan Sverdrup med ni mrd.

Boligkvarteret på feltet Johan Sverdrup. Foto: Statoil ASA

Nye anslag for den første fasen av Johan Sverdrup-utbyggingen.

25.09.15 10:41

Et oppdatert estimat for fase 1 i Johan Sverdrup-utbyggingen viser reduserte investeringskostnader, melder Det norske oljeselskap.

- Statoil har, som operatør for Johan Sverdrup-utbyggingen, presentert et foreløpig estimat for investeringskostnader for første fase av utbyggingen til partnerskapet. Det oppdaterte estimatet viser en nedgang i investeringskostnadene, og kommer som følge av en positiv markedsreaksjon på kontrakter og innkjøpsordre, skriver oljeselskapet, som er partner på feltet.

I planen for utbygging og drift (PUD), som ble levert til olje- og energidepartementet i februar, var investeringskostnadene anslått til å være 117 milliarder 2015-kroner og 123 milliarder kroner i nominelle termer.

I det oppdaterte estimatet for første fase er investeringskostnadene kuttet med nu milliarder kroner, fra 123 til 114 milliarder kroner i nominelle termer. Valutaforutsetningene er de samme som i PUD-en.

- Det er kanskje litt mindre enn man kunne håpe. Når det er sagt, så er flere av disse kontraktene inngått allerede. Slik sett er det kanskje ikke så overraskende. Totalinvesteringsbeløpet her reflekterer ikke nødvendigvis fullt ut den svekkelsen som er i oljeserviceindustrien per i dag. Det vil man kanskje se en større effekt av i fase 2, sier analytiker Christian Yggeseth i Arctic Securities til Nettavisen Stocklink.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.