NA24.no

Tar over etter Røkke

Sist oppdatert:
Får fem millioner for å ta over sjefsjobb etter rekefiskeren.

Hallvard Muri overtar som konsernsjef i Aker BioMarine etter Kjell Inge Røkke.

NA24 - din næringslivsavis

Kjell Inge Røkke har ledet bioteknologiselskapet i en periode fra august 2008 og blir sittende frem til Muri er på plass. Muri får en årslønn på 2 millioner kroner og får en engangs utbetaling på fem millioner kroner etter skatt som kompensasjon for rettigheter han må gi avkall på hos sin nåværende arbeidsgiver.

- Hallvard Muri har kvalitetene og energien som skal til for å løfte Aker BioMarine. Vi kjenner hverandre godt gjennom mer enn 10 års samarbeid i fiskeri og industri. Hallvard har tidligere dokumentert gode resultater for Aker og aksjonærene, sier Kjell Inge Røkke.

Muri har sittet som konsernsjef i Constructor Group som er et selskap som tidligere tilhørte Aker-sfæren. Aker solgte Aker Material Handling i september 2007 som ble innlemmet i Contructor Group. Han har lang fartstid i Aker-systemet og vært ansatt siden 1995. Hallvard Muri var blant annet finansdirektør i American Seafoods Company i USA og konserndirektør i Aker i perioden mellom 2002 og 2003).

- Vi er svært fornøyd med ansettelsen av Hallvard Muri. Det er hyggelig når dyktige ledere kommer tilbake til Aker, og er klare for å ta nye og utfordrende oppgaver, sier styreformann Leif-Arne Langøy i Aker BioMarine.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere