*Nettavisen* Økonomi.

Tar over etter Røkke

Får fem millioner for å ta over sjefsjobb etter rekefiskeren.

09.01.09 08:57

Hallvard Muri overtar som konsernsjef i Aker BioMarine etter Kjell Inge Røkke.

NA24 - din næringslivsavis

Kjell Inge Røkke har ledet bioteknologiselskapet i en periode fra august 2008 og blir sittende frem til Muri er på plass. Muri får en årslønn på 2 millioner kroner og får en engangs utbetaling på fem millioner kroner etter skatt som kompensasjon for rettigheter han må gi avkall på hos sin nåværende arbeidsgiver.

- Hallvard Muri har kvalitetene og energien som skal til for å løfte Aker BioMarine. Vi kjenner hverandre godt gjennom mer enn 10 års samarbeid i fiskeri og industri. Hallvard har tidligere dokumentert gode resultater for Aker og aksjonærene, sier Kjell Inge Røkke.

Muri har sittet som konsernsjef i Constructor Group som er et selskap som tidligere tilhørte Aker-sfæren. Aker solgte Aker Material Handling i september 2007 som ble innlemmet i Contructor Group. Han har lang fartstid i Aker-systemet og vært ansatt siden 1995. Hallvard Muri var blant annet finansdirektør i American Seafoods Company i USA og konserndirektør i Aker i perioden mellom 2002 og 2003).

- Vi er svært fornøyd med ansettelsen av Hallvard Muri. Det er hyggelig når dyktige ledere kommer tilbake til Aker, og er klare for å ta nye og utfordrende oppgaver, sier styreformann Leif-Arne Langøy i Aker BioMarine.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.