*Nettavisen* Økonomi.

Tar sats i USA

Børsene i New York starter med en forsiktig optimisme og venter på renteavgjørelsen fra Ben Bernanke.

Aksjene på Wall Street stiger fra start, men markedet er usikker på veien videre. Resultatene strømmer inn og viser en solid utvikling for flere av selskapene.

NA24 - din næringslivsavis

Industriindeksen Dow Jones er uforandret på 12.491,59 poeng. Aksjene på den bredere S&P 500-indeksen klatrer 0,15 prosent til 1.422,80 poeng, mens den teknologitunge Nasdaq-indeksen stiger 0,07 prosent til 2.442,81 poeng

Markedet er også avventende i forhold til rentemøtet til den amerikanske sentralbanken. Tirsdag ettermiddag møtes medlemmene av rentekomiteen til Ben Bernanke, men det er ikke ventet at det kommer noe fra dette møtet før i morgen. Markedet venter også på tillitsindeksen blant de amerikanske forbrukerne.

Procter & Gamble melder at de hadde et resultat på 2,86 milliarder dollar tilsvarende 84 cents per aksje i siste kvartal. Det er en bedring fra 2,55 milliarder dollar eller 72 cents per aksje i tilsvarende periode året før.

Ifølge Thomson First Call ventet analytikerne at Procter & Gamble ville legge frem et resultat per aksje på 82 cents og en omsetning på 19,58 milliarder dollar.

Vel så viktig er det at selskapet har justert opp forventningene for inneværende år.

Burger King solgte i sitt regnskapsmessige andre kvartal hamburgere og fast food for 559 millioner dollar. Det var mer enn ventet, for analytikerne hadde ifølge Thomson First Call ventet at omsetningen skulle havne på 545 millioner dollar.

Colgate-Palmolive melder om et resultat som er bedre enn ventet. Tannhelseselskapet hadde i fjerde kvartal et resultat på 401,2 millioner dollar tilsvarende 73 cents per aksje.

I samme periode året før var resultatet på 361,2 millioner dollar eller 65 cents per aksje. Før omstruktureringer og salg av deler av virksomheten i Canada økte resultatet til 436,9 millioner dollar eller 80 cents per aksje fra 380,6 millioner dollar tilsvarende 69 cents per aksje.

Analytikerne hadde ventet et resultat per aksje på 77 cents.

Forretningsmannen Carl Icahn har gitt beskjed om at han vil ha en plass i Motorolas styre. Dette er med på å sende aksjekursen i selskapet opp 5 prosent på Wall Street. Icahn har gjennom selskapet sitt kjøpt seg opp til 1,39 prosent i Motorola, og har tidligere investert i selskaper han mener er undervurdert. Motorola fikk en svak start på året etter en nedtur i resultatet for fjerde kvartal.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.