NA24.no

Tatoveringene spolerte for jobb

Foto: Kay Stenshjemmet
Sist oppdatert:
Maj Linn Solberg (24) kom for å skrive under på arbeidskontrakten, men måtte gå hjem uten jobb på grunn av tatoveringene og hårsveisen.

(rb.no:) Med huden full av det noen kaller kunst og andre dumhet, møtte Solberg opp på Sagdalen skole i går.

Hun trodde hun hadde fått jobb.

– Likte ikke signalene

25-åringen avtalte med ledelsen, som hun ikke hadde møtt tidligere, at hun skulle komme og skrive under på arbeidskontrakten fredag, slik at hun kunne begynne å jobbe som vikar på SFO og assistent i skolen. Slik gikk det ikke.

– Jeg hadde vært innom der to ganger tidligere i uka, så flere av de ansatte hadde sett meg. Men da jeg kom dit i går fikk jeg beskjed om at de signalene jeg sender med tatoveringene og håret mitt gjør at jeg ikke kan jobbe der likevel, forteller hun til rb.no.

Solberg er overrasket over at skolen ikke godtar tatoveringene.

– Man skulle jo tro det er bra at de som jobber på skolen ser forskjellige ut med tanke på mobbing. Barna læres at det ikke spiller noen rolle hvordan man ser ut, men det gjelder tydeligvis ikke for dem som skal jobbe ved skolen. Jeg følte meg krenket på grunn av det de sa om signalene utseendet mitt sender. Jeg føler det er dobbeltmoralsk.

– En viss kode

Rektor ved skolen, John Ahlsen, bekrefter at Solberg ikke ble vikar på skolen, slik som de i utgangspunktet hadde avtalt, på grunn av tatoveringene og hårsveisen.

– Jeg har sagt nei til det. Jeg vil at de som jobber her på skolen skal ha en viss kode for både klær og hvordan de ser ut. Med tatoveringer i et slikt omfang, så ønsker jeg ikke at hun skal jobbe her, sier han.

Hva synes du om saken? Si din mening i kommentarfeltet!

Rektoren forklarer at han tar slike beslutninger med tanke på skolens elever og barna på SFO.

– Her har vi barn fra mange kulturer, og veldig små barn, og da kan ikke de ansatte se ut som de vil. Og så kan man jo selvfølgelig diskutere hva som er bra for barn og ikke, sier rektoren, som understreker at han ikke mener at Solberg er en dårlig person.

Til hennes påstand om at skolen er dobbeltmoralsk når den er imot mobbing, men likevel ekskluderer på grunn av utseende, svarer rektoren at det blir «en håpløs diskusjon».

Ahlsen mener Solberg burde ha tenkt på at hun kunne havne i situasjoner som dette da hun tok tatoveringene. Noe hun hevder hun gjorde.

– Tanken streifet meg selvfølgelig, men samtidig tenkte jeg at samfunnet har forandret seg. Det er helt vanlig å ha tatoveringer i dag. Jeg har aldri opplevd noe særlig fordommer på grunn av valget mitt om å tatovere meg før dette, forteller Skedsmo-jenta, som understreker at hun aldri ville ha forandret seg selv for en jobb.

ADVOKAT: – Arbeidsgiver bestemmer

– Rektorens avgjørelse

Skolesjef Helge Dulsrud i Skedsmo kommune sier at det er opp til skolene selv å avgjøre hvilken policy de følger i ansettelsesprosesser.

– Dette bestemmer skolen selv, så det er rektorens avgjørelse. Alle vurderinger i forbindelse med ansettelser gjøres ut fra en konkret vurdering av kandidatene, men vi blander oss ikke inn i de vurderingene skolen har gjort, sier Dulsrud.

– Er folk med tatoveringer uskikket som lærere i Skedsmo-skolene?

– Vi har ingen policy i Skedsmo kommune om at mennesker med tatoveringer er utelukket fra arbeid i skolene. Jeg er helt sikker på at mange av våre ansatte faktisk har tatoveringer. Men det gjøres som sagt totalvurderinger i hver sak, sier skolesjefen.

Selv om det ble nei denne gangen, lar ikke Maj Linn Solberg seg knekke.

– Jeg skal finne meg en annen jobb, jeg. Jeg gleder meg til å kunne jobbe med barn, sier 24-åringen.

Barna læres at det ikke spiller noen rolle hvordan man ser ut, men det gjelder tydeligvis ikke for dem som skal jobbe ved skolen Maj Linn Solberg.

Les flere saker på rb.no her!

Rapporter om feil i artikkelen

Mest sett siste uken

Lik NA24 her og få flere ferske økonominyheter!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere