NA24.no

Foto: Scanpix

Tawke mot 50.000 fat

Produksjonen fra DNO's Tamke-felt har nådd 40.000 fat per dag.

Det opplyser naturressursminister for den autonome kurdiske regionen i Nord-Irak, Ashti Hawrami, til Reuters tirsdag.

NA24 - din næringslivsavis

Ifølge Hawrami, så ligger produksjonen fra det DNO International opererte Tawke-feltet for øyeblikket på 40.000 fat per dag, men det forventes at feltet nå maks kapasiteten på 50.000 fat per dag i løpet av uker.

Meld deg på NA24s nyhetsbrev her

Taq Taq-feltet som i likhet med Tawke-feltet fikk tilgang til eksportnettet 1- juni, skal ligge med en produksjon på mellom 30.000 og 40.000 fat per dag. Feltet sliter imidlertid med problemer i rørledningen som i perioder gir fall i utsendelse av olje på 10.000 fat per dag.

Ifølge den kurdiske ministeren skyldes problemene det staseide North Oil Comapny som har ansvaret for driften av eksportrørledningen som går fra Nord-Irak til den tyrkiske havnebyen Ceyhan.

Det var 1. juni i år at DNO og de andre utenlandske oljeselskapene med lisenser i den kurdiske selvstyre delen av Nord-Irak kunne juble. Da åpnet nemlig de sentrale myndighetene i Bagdad for å gi dem tilgang til eksportørledningen. De kurdiske selvstyremyndighetene og de snetral myndigheten har siden invasjonskrigen i 2003 kranglet om hvem som kontrollerer hva når det gjelder oljeutvinningen i den kurdiske regionen.

Fortsatt har ikke parlamentet i Bagdad klart å vedta en ny oljelov, noe som er til hinder for den videre utviklingen av landets enorme oljeressurser.

Har du et næringslivstips - kontakt NA24

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere