NA24.no

Taxfree-salg for 3,9 milliarder kroner på Gardermoen


GODE INNTEKTER: Taxfree-salget på norske flyplasser er i spill. I dag er det Avinor som får inntektene fra salget som driftes av Travel Retail Norway (TRN), et norsk selskap, med norske og tyske eiere.
GODE INNTEKTER: Taxfree-salget på norske flyplasser er i spill. I dag er det Avinor som får inntektene fra salget som driftes av Travel Retail Norway (TRN), et norsk selskap, med norske og tyske eiere. Foto: Berit Roald (NTB scanpix)
Sist oppdatert:
Pengene renner inn fra taxfree-salget på Oslo lufthavn.

Gardermoen kan vise til ny rekord i taxfree-salget i fjor, skriver Dagens Næringsliv onsdag. De tre taxfree-butikkene på flyplassen endte på en omsetning nær 3,9 milliarder kroner. Når omsetningen fordeles på antall passasjerer til og fra utlandet, blir det 245 kroner per hode.

Les også: Salgsnedgang for Vinmonopolet

Det er det private selskapet Travel Retail Norway (TRN) som driver butikkene, og overskuddet er Oslo lufthavns største inntektskilde.

Taxfree-ordningen er under utredning, og hvis det ender med at Vinmonopolet overtar alkoholsalget på flyplassene etter 2022 kan Avinor miste en melkeku.

Les også: Stortinget utsetter polsalg på flyplasser 

Rapporter om feil i artikkelen

Mest sett siste uken

Lik NA24 her og få flere ferske økonominyheter!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

Våre bloggere