NA24.no

Mer juks blant drosjesjåfører i Oslo.
Mer juks blant drosjesjåfører i Oslo. (Thinkstock)

Taxi-juksere putter momsen din rett i lomma

Flere titalls drosjesjåfører i Oslo tar momsen fra kundene og putter den rett i lomma.

I en artikkel tirsdag avslører Aftenposten moms-juks blant drosjesjåføre i Oslo.

Avisen sjekket hvor mange av de over 1800 drosjeløyvene i Oslo som er mva-registrert i Brønnøysund-registeret. Resultatet viser at rundt 30 drosjeeiere i Oslo ikek var registrert.

En 55 år gammel drosjeeier ble i fjor tatt for å kjøre drosje uten mva-registrering (momsregistrering). I nesten 10 år har han krevd moms av sine kunder.

Pengene er aldri betalt videre til staten. Disse pengene, 25.000–56.000 i året, har han puttet rett i egen lomme, skriver Aftenposten.

Ifølge underdirektør Arnt Kristiansen i Enhetsregisteret i Brønnøysund oppdateres mva-registeret en gang i døgnet.

Den omtalte 55-åringen tapte nylig en klagesak i Klagenemnda for mva-saker. Advokat Per-Ole Hegdahl i Norges Autoriserte Regnskapsføreres Forening synes saken er oppsiktsvekkende.

- Sett i lys av vedtaket fra klagenemnda, kan dette være en gedigen systemglipp. Som andre skattytere synes drosjeeieren å ha levert selvangivelser og rapportert skattepliktig inntekt. Da er det et tankekors at skatteetaten ikke klarer å bruke sin egen tilgjengelige informasjon til å avdekke at drosjeeieren samtidig har unndratt moms, sier Hegdahl til Aftenposten.

Det er Bymiljøetaten i Oslo kommune som tildeler og kontrollerer drosjeløyver. De viser overfor Aftenposten til at kontrollen med plikten til å betale inn momsen er skatteetatens ansvar.

Ifølge Aftenposten avviser Skatteetaten ansvar. Heller ikke drosjesentralene i Oslo tar på seg ansvar.


Mest sett siste uken

Lik NA24 her og få flere ferske økonominyheter!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere