*Nettavisen* Økonomi.

Taxi-kontrakt uten anbud

Oslo Taxi kapret kontrakten verdt 100 millioner kroner - uten anbudsrunde.

24.01.07 07:33

Oslo har i ni år hatt flere drosjeselskap. Stikk i strid med reglene for offentlige kontrakter er en kontrakt verdt 100 milioner gitt til Oslo Taxi, melder TV 2.

NA24 - din næringslivsavis

Oslo kommune inngikk i 1991 en kontrakt på TT-kjøring med Oslo Taxi. Eldre og funksjonshemmede som ikke kan bruke offentlige transportmidler får dekket taxiutgiftene av kommunen. Det er det som er TT-kjøring. Bare i fjor betalte kommunen 130 millioner kroner for disse taxiturene.

Kjøringen har aldri vært ute på anbud, selv om regelverket sier at offentlige kontrakter på mer enn 500.000 tusen skal ut på anbud, og kontrakter på mer enn 1,7 millioner kroner skal offentliggjøres i EØS-området.

Det fantes ikke alternativer til Oslo Taxi da avtalen ble inngått, men etter at drosjemonopolet ble avsluttet i 1998 har det dukket opp flere aktører i Oslo. De nye aktørene har ikke fått konkurrere om gullkontrakten.

Byrådsavdeling for velferd og sosiale tjenester, som har ansvaret for TT-kjøringen, sier til TV 2 at kontrakten skal legges ut på anbud.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.