NA24.no

Teco bryter lånebetingelser

Sist oppdatert:
Svake resultater i første kvartal får skylden.

Underskuddene vokser for Teco Maritime. Allerede er flere prosjekter blitt forskjøvet og utsatt, og den utviklingen er ventet å fortsette.

NA24 iMarkedet – siste fra finansmarkedene

I første kvartal fikk de et tap på 10,3 millioner kroner før skatt. I samme kvartal året før lå underskuddet før skatt på 6,1 millioner kroner. Kostnadene har økt langt mer enn inntektene, og det gjør at de også taper på driften.

Meld deg på NA24s nyhetsbrev her

Det ordinære driftsresultatet viser et tap på 8,9 millioner kroner mot 5,5 millioner kroner i samme kvartal året før. Før avskrivninger havnet driftsresultatet (EBITDA) på 6,3 millioner kroner i minus mot 3,3 millioner kroner i minus første kvartal 2008.

Driftsinntektene økte til 40 millioner kroner fra 38,9 millioner kroner.

Kontantstrømmen fra driften var negativ med 3,2 millioner kroner og det ga en negativ kontantstrøm på 2,8 millioner kroner. Dermed ble kontantbeholdningen redusert til 3,2 millioner kroner ved utgangen av kvartalet.

De svake resultatene i første kvartal gjør at selskapet er i brudd med lånebetingelsene knyttet til en låneavtale med SEB Privatbanken. Nå jobber Teco for å få en waiver fra bruddet med EBITDA-covenant, og ser positivt på å nå en slik avtale i løpet av kort tid.

Styret tror at selskapet vil få en betydelig bedring i inntektene i andre kvartal, til tross for at den finansielle situasjonen i markedet skaper utfordringer for kundene.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere