NA24.no

Tekno-gigant konkurs

Sist oppdatert:
Den tidligere IT-storheten Silicon Graphics har sett seg nødt til å anse seg selv som konkurs.

Silicon Graphics (SGI) var i mange år regnet som leverandøren av verdens kraftigste datamaskiner, og var lenge en yndling i blant annet Hollywood, der SGI-maskiner ble brukt i filmer som Twister og Juriassic Park.

De senere årene har derimot konkurransen fra andre aktører som baserer seg på servere med billigere komponenter, som for eksempel Dell, HP og IBM tæret kraftig på selskapet.

SGI har nå lagt inn konkursbegjæring i USA under noe som kalles «Chapter 11». Det betyr at selskapet håper på å fortsette virksomheten, men at organisasjonen blir omstrukturert og at kreditorer overtar store deler av eierskapet i selskapet, melder Wall Street Journal.

Selskapet ble i november suspandert fra børsen etter at aksjene ble handlet under minimumsgrensen på én dollar. Selskapet har også mistet både sin toppleder, finassjef og daglig leder.

Selskapet annonserte nylig at de regnet med en omsetning på 108 millioner dollar i sitt tredje regnskapskvartal, mens forventningene var 140 til 160 millioner dollar.

Les flere IT-saker på våre IT-sider.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere