NA24.no

Teknofall i Asia

Sist oppdatert:
De asiatiske aksjemarkedene falt tirsdag etter nok et resultatvarsel fra et stort amerikansk IT-selskap.

(NA24): IT-sektoren er en viktig bransje på mange av de asiatiske børsene. Derfor er resultatvarsler fra store internasjonale IT-selskaper dårlig nytt for investorene.

Fredag varslet computer-giganten Intel at inntjeningen i første kvartal ikke kommer til å svare til forventningene. I går kveld kom minnebrikkeprodusenten Texas Instruments med et tilsvarende varsel.

Samsung Electronics, som er verdens største minnebrikkeprodusent, falt 4,4 prosent på nyheten. Det bidro til at Sør-Koreas Kospi-indeks endte ned hele 2,1 prosent.

Morgan Stanleys Capital International Asia-Pacific-indeks falt 0,9 prosent. En underindeks som viser utviklingen for teknologiaksjene i Asia, slanket seg 1,9 prosent.

I Japan falt Nikkei 225-indeksen 1,1 prosent til 15726,02 poeng. IT-kjempen Softbank gikk på en smell etter at det ble kjent at Standard & Poor vurderer å kutte selskapets kredittvurdering.

Markedene i Malaysia og New Zealand var de eneste børsene i regionen som steg.

Følg utviklingen på Oslo Børs fra klokken 09 her.

De viktigste nyhetene får du på NA24.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere