*Nettavisen* Økonomi.

Teknologi tynget Wall Street

Foto: (Scanpix)

De amerikanske børsene slet med å finne retningen etter skuffende resultater.

24.07.09 22:12

Etter gårsdagens superrally endte Waal Street blandet fredag.

NA24 - din næringslivsavis

I går stengte S&P 500 på sitt høyeste nivå siden valget i USA i november i fjor. I tillegg har Nasdaq steget 12 dager på rad. Skuffende resultater fra Microsoft og Amazon skapte imidlertid en noe laber stemning på Nasdaq.

Industriindeksen Dow Jones ble til slutt sendt opp 0,26 prosent til 9.093,24 poeng, mens teknologibaserte Nasdaq falt 0,39 prosent til 1.965,96 poeng.

Den brede S&P 500 var opp 0,30 prosent til 979,26 poeng.

Skuffelser
Etter børsslutt torsdag leverte Microsoft et skuffende resultat med en nedgang i inntektene på 17 prosent. Det sendte aksjen ned 8,3 prosent.

Amazon.com falt 7,9 prosent etter at selskapet ikke greide å innfri markedsestimatene. American Express leverte på linje med det som var forventet, og klatret til slutt 0,2 prosent.

Schlumberger innfridde
Fredag har det også kommet nye resultatrapporter. Oljeservicekjempen Schlumberger varslet om kraftig resultatfall i andre kvartal, men landet bedre enn analytikerforventningene tilsa.

Det kraftige omslaget i verdensøkonomien og lavere oljepriser medfører at oljeselskapene har strammet inn på investeringen i nye prosjekter. Mens oljeprisen har steget etter de lave noteringene tidligere i vår, er de fortsatt halvparten av det man så i juli i fjor. Samtidig er prisene på naturgass 75 prosent lavere enn nivåene for ett år siden.

Resultatet etter andre kvartal i 2009 falt til 613 millioner dollar, eller 51 cents per aksje, mot 1,42 milliarder dollar, eller 1,16 dollar per aksje i samme periode året før. Justert for enkelthendelser ble resultatet fra den videreførte virksomheten på 68 cents per aksje. Dette var bedre enn analytikernes forventninger om 68 cents per aksje, ifølge estimater fra Reuters.

Omsetningen falt med 18 prosent til 5,53 milliarder dollar, mens analytikerne hadde ventet 5,48 milliarder.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag