NA24.no


JULERO: Aksjehandelen på Oslo Børs var tirsdag betydelig lavere enn gjennomsnittet i år.
JULERO: Aksjehandelen på Oslo Børs var tirsdag betydelig lavere enn gjennomsnittet i år. Foto: Vegard Grøtt (NTB scanpix)

Teknologiaksje tok av på julestille børs

Thin Film opp 19 prosent på ny avtale. Lite handel på Oslo Børs.

På en rolig handelsdag i den forkortede juleuken falt Oslo Børs moderat

Ved stengetid tirsdag var hovedindeksen ned 0,21 prosent til 589,9 poeng, etter at aksjer verdt 2,5 milliarder kroner skiftet hender i løpet av dagen.

Aksjeomsetningen var dermed langt under gjennomsnittet på 4,6 milliarder kroner per dag hittil i år.

Diskuter aksjer, oljeprisen, valuta og makrotall med tusenvis av andre på Nettavisens nye aksjeforum.

Dagens vinner ble Thin Film Electronics. Selskapet, som utvikler trykket elektronikk og smarte etiketter, steg 19 prosent etter annonsering av en ny samarbeidsavtale med amerikanske Jones Packaging.

De to skal samarbeide om å skape emballasjeløsninger rettet mot helseindustrien. Som del av avtalen legger det amerikanske selskapet inn en bestilling på Thin Films smarte etiketter.

Norske Skog vil refinansiere
Norske Skog har nådd en avtale om et nytt byttetilbud og refinansieringsbetingelser med GSO Capital Partners og Cyrus Capital Partners.

De to selskapene eier gjennom sine fond en betydelig del av de utestående gjeldspapirene med forfall i 2016 og 2017.

Hensikten med byttetilbudet og refinansieringen er å forlenge forfallsprofilen på gjelden og redusere gjelden i Norske Skog, opplyser Norske Skog.

På Oslo Børs steg papirprodusenten med 4,4 prosent.

Historisk lav oljepris
Blant de største selskapene slo Statoil følge med den lave oljeprisen og falt 1,2 prosent, Orkla falt 1 prosent, DNB steg 0,2 prosent.

I et oljemarked preget av overproduksjon er prisene fremdeles historisk lave. Nordsjøoljen ble handlet for 36,2 dollar per fat, nær det laveste siden 2004.

- Utviklingen er fortsatt preget av høye lagertall kombinert med overskuddsproduksjonen. På helt kort sikt gir forventninger om kaldere vær i USA ved innledningen av 2016 noe støtte til energiprisene, påpeker DNB Markets i et morgennotat.

Mest sett siste uken

Lik NA24 her og få flere ferske økonominyheter!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

Våre bloggere