Gå til sidens hovedinnhold

Teknologikjempe innfrir

Amerikanske Texas Instruments var på høyde med forventningene.

Verdens største produsent av brikker til mobiltelefoner melder etter børs tirsdag at selskapet hadde et resultat i fjerde kvartal på 756 millioner dollar, eller 54 cents per aksje.

NA24 - din næringslivsavis

I samme periode i fjor var resultatet på 668 millioner dollar, eller 45 cents per aksje. Tallknuserne ventet at selskapet ville levere et resultat på 52 cents per aksje, ifølge estimater innhentet av Thomson Financial.

Selskapets driftsinntekter havnet på 3,56 milliarder dollar, som var noe lavere enn analytikernes spådom på 3,58 milliarder dollar. I samme periode i fjor hadde selskapet driftsinntekter på 3,46 milliarder dollar.

God guiding
Selskapet kommer også med guiding for første kvartal som topper enkelte av analytikernes estimater.

I det inneværende kvartalet anslår selskapet at de vil ha driftsinntekter på 3,27 milliarder dollar til 3,55 milliarder dollar. Resultatet er ventet å havne på mellom 43-49 cents per aksje.

Estimater innhentet av Bloomberg viser at analytikerne venter seg et resultat på 45 cents per aksje av driftsinntekter på 3,42 milliarder dollar i årets første kvartal.

Tas godt imot
Aksjekursen stiger med 2,5 prosent i den forlengede handelen. Aksjen som i fjor noterte seg for en pen oppgang på 16 prosent stengte på 28,98 dollar.

Reklame

Morsdag og valentine: Nå er det tilbud på blomster levert på døra