NA24.no

Teknologikjemper til værs på Wall Street


MOT OPPTUR: Amerikanske børser ligger an til å følge med i fredagens globale aksjeopptur.
MOT OPPTUR: Amerikanske børser ligger an til å følge med i fredagens globale aksjeopptur. Foto: Spencer Platt (Afp / NTB scanpix)
Sist oppdatert:
Oppgang fra start på USA-børsene.

Amerikanske børser lå an til å følge med i fredagens globale aksjeopptur, drevet av utsikter til nye lettelser fra sentralbankene og sterke selskapsresultater.

I åpningshandelen er Dow Jones-indeksen opp 0,68 prosent og S&P 500 stiger 0,92 prosent. Nasdaq er opp 1,81 prosent, løftet av sterk oppgang i flere teknologikjemper

I går hintet den europeiske sentralbanksjefen Mario Draghi om nye lettelser, noe som øker forventningene til at ESB vil trappe opp kjøpene av verdipapirer.

I dag kutter den kinesiske sentralbanken nøkkelrentene for både innskudd og utlån med 0,25 prosentpoeng, det femte rentekuttet i år i en bremsende kinesisk økonomi.

- Aksjemarkedene forblir avhengige av rushet fra fortsatt sentralbank-stimuli, sier strateg Ian Williams i meglerhuset Peel Hunt til The Wall Street Journal.

IT-kjemper til værs
Resultatsesongen ruller også videre, med flere sterke rapporter fra kjente nevn i teknologisektoren.

Microsoft sendes opp over 10 prosent etter at IT-gigantens nettoresultat steg til 4,62 milliarder dollar i tredje kvartal, fra 4,54 milliarder i tilsvarende i kvartal i fjor.

Det justerte resultatet per aksje på 67 cent overgår også forventningene på 59 cent i en undersøkelse fra Thomson Reuters.

Lavere kostnader hjelper Microsoft, som så inntektene falle med 12 prosent til 20,38 milliarder dollar.

Teknologikjempen Alphabet, frem til nylig kjent som Google, fikk et nettoresultat på 3,98 milliarder dollar i tredje kvartal, mot 2,74 milliarder i fjor, mens inntektene steg 13 prosent til 18,68 milliarder dollar.

Det justert resultatet på 7,35 dollar per aksje er også bedre enn forventningene på 7,20 dollar.

På New York-børsen tas tallene imot med jubel, og aksjen sendes opp 10 prosent.

Netthandelskjeden Amazon overrasker også positivt og stiger 7,1 prosent.

Kina kutter
I Kina kuttes den ettårige utlånsrenten til 4,35 prosent, mens den ettårige innskuddsrenten senkes til 1,5 prosent.

Samtidig senkes kravet til bankenes reserver i forhold til utlån med 0,5 prosentpoeng.

Senest mandag denne uken viste ny statistikk at den økonomiske veksten bremset til 6,9 prosent i tredje kvartal, det svakeste siden 2009.

Rapporter om feil i artikkelen

Mest sett siste uken

Lik NA24 her og få flere ferske økonominyheter!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere