NA24.no

Valuta USD 8,08 EUR 9,62 GBP 10,93 SEK 91,28
Oslo Børs 0,76%
(REUTERS)

Teknoparty i Asia

Sist oppdatert:
Intel-resultat gleder investorene.

De tonenangivende asiatiske indeksene hadde en positiv utvikling fredag.

Det skjer etter at verdens største produsent av minnebrikker, amerikanske Intel, la frem sine kvartalstall etter USA-børsenes stengetid torsdag. Og resultatet, som overgikk forventningene, har blitt godt mottatt.

Den sammenveide regionindeksen for Asia - og Stillehavet, MSCI, stiger 0,4 prosent. Det betyr en oppgang i årets andre uke på 2,1 prosent. Dermed har indeksen steget for fjerde uke på rad.

Intel
Samtidig har bekymringen for at kinesiske myndigheters innstramming av bankenes utlånsvirksomhet sendt investorene inn i andre investeringer. Det har bidratt til styrket yen og dollar.

- Intel ha gitt en positiv strøm over teknologiaksjene i dag. Inntjeningen viser at den globale etterspørselen holder koken, sier forvalter Lim Chang Gue ved Samsung Investment Trust Management Co. i Seoul til nyhetsbyrået Bloomberg.

Intel estimerte i forbindelse med sin rapport at omsetningen vil endre på omlag 9,7 milliarder dollar i inneværende kvartal. Det var mer enn analytikerne ventet, og it-kjempen sier at økt etterspørsel etter mini-PC`er og bærbare datamaskiner har økt. Nettoresultatet i fjerde kvartal i fjor endte på 2,28 milliarder dollar.

Daewoo
I Korea steg verftskonsernet Daewoo Shipbuilding & Marine Engineering Co., verdens nest største, med over over 15 prosent. Det skjer etter at Asias største stålprodusent Posco, varslet at de kan komme til å legge inn bud på selskapet.

Nøkkeltall fredag (Merk at børsene stenger på ulike tidspunkt)

Japans Topix: +0,77%
Japans Nikkei 225:+ 0,68%
Hongkongs Hang Seng: - 0,18 %
Kinas CSI 300: + 0,39 %
Kinas Shangai Composite: + 0,27%
Taiwans Taiex: + 0,81 %
Sør-Koreas Kospi:+ 0,95 %
Singapores Strait Times Index: + 0,19 %

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere