Teknoparty i Asia

Foto: (REUTERS)

Intel-resultat gleder investorene.

15.01.10 08:57

De tonenangivende asiatiske indeksene hadde en positiv utvikling fredag.

Det skjer etter at verdens største produsent av minnebrikker, amerikanske Intel, la frem sine kvartalstall etter USA-børsenes stengetid torsdag. Og resultatet, som overgikk forventningene, har blitt godt mottatt.

Den sammenveide regionindeksen for Asia - og Stillehavet, MSCI, stiger 0,4 prosent. Det betyr en oppgang i årets andre uke på 2,1 prosent. Dermed har indeksen steget for fjerde uke på rad.

Intel
Samtidig har bekymringen for at kinesiske myndigheters innstramming av bankenes utlånsvirksomhet sendt investorene inn i andre investeringer. Det har bidratt til styrket yen og dollar.

- Intel ha gitt en positiv strøm over teknologiaksjene i dag. Inntjeningen viser at den globale etterspørselen holder koken, sier forvalter Lim Chang Gue ved Samsung Investment Trust Management Co. i Seoul til nyhetsbyrået Bloomberg.

Intel estimerte i forbindelse med sin rapport at omsetningen vil endre på omlag 9,7 milliarder dollar i inneværende kvartal. Det var mer enn analytikerne ventet, og it-kjempen sier at økt etterspørsel etter mini-PC`er og bærbare datamaskiner har økt. Nettoresultatet i fjerde kvartal i fjor endte på 2,28 milliarder dollar.

Daewoo
I Korea steg verftskonsernet Daewoo Shipbuilding & Marine Engineering Co., verdens nest største, med over over 15 prosent. Det skjer etter at Asias største stålprodusent Posco, varslet at de kan komme til å legge inn bud på selskapet.

Nøkkeltall fredag (Merk at børsene stenger på ulike tidspunkt)

Japans Topix: +0,77%
Japans Nikkei 225:+ 0,68%
Hongkongs Hang Seng: - 0,18 %
Kinas CSI 300: + 0,39 %
Kinas Shangai Composite: + 0,27%
Taiwans Taiex: + 0,81 %
Sør-Koreas Kospi:+ 0,95 %
Singapores Strait Times Index: + 0,19 %

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Mest lest på Økonomi

Annonsebilag