NA24.no

Tele 2s skjebne har blitt utsatt

Oslo 20140707. TeleSonera kjøper Tele2 Norge. Firmaenes logo. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix
Oslo 20140707. TeleSonera kjøper Tele2 Norge. Firmaenes logo. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix Foto: Terje Bendiksby (NTB scanpix)
Konkurransetilsynet forlenger fristen.

Tirsdag skulle Konkurransetilsynet gi sitt svar på om NetComs morselskap TeliaSonera får lov til å kjøpe Tele 2 Norge eller ikke. I stedet er avgjørelsen utsatt til 1. desember.

Den nye fristen er satt etter at TeliaSonera mandag kom med forslag til såkalte avhjelpende tiltak, opplyser Konkurransetilsynet i en kort pressemelding.

– Oppkjøpet av Tele2 innebærer en sammenslåing av to av de tre største aktørene innenfor mobiltelefoni. Konkurransetilsynet skal nå gjøre en vurdering av hva de avhjelpende tiltakene har å si for oppkjøpets virkning på konkurransen i dette markedet, sier avdelingsdirektør Gjermund Nese.

I en fusjonsprosess har selskapene mulighet til å forslå tiltak som kan redusere eller eliminere eventuelle bekymringer i forbindelse med fusjonen. Nese sier tilsynet ikke kan gå inn på hva slags tiltak TeliaSonera har foreslått.

I juli ble det kjent at TeliaSonera, som blant annet eier norske NetCom, blar opp 5,1 milliarder svenske kroner for å kjøpe konkurrenten Tele 2. Dersom oppkjøpet blir godkjent, vil selskapet ha rundt 2,7 millioner mobilkunder og en markedsandel på rundt 40 prosent i Norge. Oppkjøpet innebærer at 1,1 millioner mobilkunder i Norge får ny operatør.

Hovedkonkurrenten Telenor har en markedsandel på over 50 prosent.

Rapporter om feil i artikkelen

Mest sett siste uken

Lik NA24 her og få flere ferske økonominyheter!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere