NA24.no

Foto: Cornelius Poppe/Scanpix

Telecomputing kutter i Sverige

44 stillinger forsvinner. Legger ned kontoret i Gøteborg.

TeleComputing informerte i dag om at de har iverksatt et program for å redusere kostnader i IT-Operations Sweden.

I løpet av første kvartal 2009 har TeleComputing gjennomført prosesser for å redusere bemanningen i IT-Operations Sweden med 44 stillinger, som er over 15 prosent av den totale arbeidsstokken.

Denne personalreduksjonen representerer over 5 prosent av den totale arbeidsstokken i TeleComputing-konsernet. I tillegg til disse nedbemanningene vil TeleComputing minimere nyansettelser gjennom resten av året.

- Kostnadseffektivisering er nødvendig for å posisjonere TeleComputing for den nåværende økonomiske situasjon og for fremtiden. Disse tiltakene vil redusere våre driftskostnader og samordne vår arbeidsstyrke for å betjene kundene på en effektiv måte. Vi beklager at dette har medført at ansatte må forlate selskapet, men vi er sikre på at de tiltak vi tar er de rette for TeleComputings langsiktige strategi, sier Sven Tore Kaasa, administrerende direktør i TeleComputing.

Nedbemanningen vil redusere driftskostnader i IT-Operations Sweden med over 20 millioner kroner årlig. Inkludert i nedbemanningen er en nedleggelse av TeleComputing Swedens kontor i Gøteborg. Totalt vil TeleComputing-konsernet rapportere en engangs restruktureringskostnad på ca MNOK 9 i Q1 2009.

Etter endringen forventer TeleComputing å rapportere et resultat før skatt for 2008 på 25,5 millioner kroner og resultat etter skatt på 16,0 milloner. Inntekter og EBITA for 2008 vil være uendret etter endringen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere